bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Play that funky music, mobitelu moj
‹ Fun novosti

Play that funky music, mobitelu moj 16.12.

Na web adresi aiexperiments.withgoogle.com nalazi se osam programa koji pokazuju mogućnosti strojnog učenja. Svi su fora, ali nama se najviše sviđa Giorgio Cam - zabavni komadić softvera koji će tvoje fotke pretvoriti u pravu, pravcatu pjesmu

Naučiti računalo da prepoznaje objekte na fotografiji svojevrsni je sveti Gral inženjera koji se bave razvojem umjetne inteligencije (UI). Donedavno nemoguća misija po računala, prepoznavanje polako postaje sve preciznije i korisnije.

Napredne algoritme za prepoznavanje Google već koristi na Photos servisu, a kako stvar šljaka u praksi možeš se uvjeriti posjetiš li projekt Giorgio Cam na stranici A.I. Experiments. Riječ je o internetskom odredištu na kojem Google pokazuje što sve njegovi zaposlenici kuhaju u UI razvojnim laboratorijima.

Giorgio Cam pretvorit će tvoj Android smartfon ili računalo s kamerom u raspjevanog kompozitora. Naime, algoritam prepoznaje sve što snimiš kamerom i potom te stvari pretvara u pjesmu. Giorgio će sve napraviti sam - sklepati stihove na engleskom, u koje će uklopiti stvari koje se nalaze na fotografiji, te ih potom uglazbiti u ritmu muzike koju je skladao Giorgio Moroder. Isti onaj Giorgio koji je skladao ovo, pa ovo, i ovo...

Uglavnom, zabavan komadić softvera koji radi u pregledniku pa te ništa ne košta da ga isprobaš. Ništa, osim parsto kilobajta internetskog prometa.

Posljednja izmjena: 19.12.2016.
Možda će te zanimati i: