bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Pravi mech Made in Korea
‹ Fun novosti

Pravi mech Made in Korea 19.12.

Blagdansko razdoblje pravo je vrijeme za pisanje i čitanje lijepih vijesti. Netko voli čitati tople, ljudske priče, netko se pali na božićne balove i koncerte dok nama osmijeh na lice mame vijesti poput ove. Pazi sad - jedna južnokorejska tvrtka ozbiljno radi na funkcionalnom mechu koji bi relativno brzo mogao išetati iz laboratorije

Južnokorejska tvrtka Korea Future Technology (KFT) ozbiljno radi na projektu METHOD-1. Iza ovog kodnog imena krije se pravi, veliki, funkcionalan mech. Nije riječ o filmskom rekvizitu kojeg pokreću skrivena užad već o konkretnom pokušaju da mechovi napokon postanu stvarnost.

KFT poslu pristupa itekako ozbiljno pa svaki dio mecha testiraju, usavršavaju i pokušavaju utvrditi komercijalnu djelatnost ovakvog vozila. Nego, može li se mech svrstati pod vozila pošto se u njemu ne voziš već hodaš? Bit će da je onda hodilo, a ne vozilo?

Bilo kako bilo, METHOD-1 može hodati, pokretati ruke i djeluje prilično uvjerljivo. No, prije nego mechovi zamijene bagere i viličare, inženjeri će morati riješiti problem izvora napajanja.

Naime, dizel motor u ovakvom čudu teško da će funkcionirati, a produžni kabl prilično je nepraktično rješenje. Izgleda da ćemo ipak morati pričekati još par godina dok napredak baterijske tehnologije ne omogući višesatni rad višetonskom čudu poput južnokorejskog mecha.

A onda ćemo ozbiljno razmisliti o promjeni karijere. Mech rider, baby!

Izvor

Posljednja izmjena: 20.12.2016.
Možda će te zanimati i: