bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Ringtone za mobitel i orkestar
‹ Fun novosti

Ringtone za mobitel i orkestar 03.12.

Kod Nokije nema labavo! Otkačeni Finci angažirali su cijeli simfonijski orkestar kako bi snimili ringtonove za nove mobitele. Ponosni vlasnici novih Lumia sad mogu uživati u klasičnom štihu zvonjave dok traže mob po torbi ili ruksaku

Prilikom nedavnog istraživanja tržišta u Nokiji su zapazili da korisnici vrlo često koriste klasiku kao ringtone. Ne budi lijen, Finci su odmah angažirali Simfonijski orkestar iz Bratislave kako bi snimili 25 ringtonova u klasičnom aranžmanu. 55 članova orkestra provelo je nekoliko dana u studiju svirajući kratke skladbe koje su komponirali Nokijini 'kućni' skladatelji.

Inače, ringtone se uglavnom snima na sintesajzeru, ali ovaj put u Nokiji su odlučili otići korak dalje kako bi postigli 'čist, organski zvuk'. Aleksi Eeben, sound dizajner u Nokiji: 'Počeli smo se igrati s idejom da iskoristimo poznate klasične kompozicije i filmsku glazbu, ali na kraju smo odlučili sami skladati kratke melodije koje su na prvu prepoznatljive kao ringtone'.

Asbjoern Andersen, iz Epic Sounda, produkcijske tvrtke koja je pružila svu neophodnu pomoć oko snimanja, kaže: 'Nokia ima vrlo prepoznatljiv 'brand zvuk'. Njihov pionirski rad na inovaciji i razvoju zvuka na mobilnim uređajima je nemjerljiv. Mislim da je pravi, živi orkestar, a ne sintesajzeri, korak u pravom smjeru, korak koji će nas odvesti na novi nivo'.

'Nokia ringtonovi čuju se milijardu puta dnevno širom svijeta i zbog toga smo morali paziti kako bi nove melodije imale onu kvalitetu koja neće iritirati korisnike. Ujedno, naš proizvod ima jedinstven, organski zvuk kakav inače ne čujete na mobilnim uređajima', završava Andersen.

Nove Lumie 820 i 920 već imaju instalirane ovakve, klasične ringtonove, a iz Nokije najavljuju kako će to biti slučaj i sa svim nadolazećim 'high end' modelima.

Posljednja izmjena: 03.12.2012.
Možda će te zanimati i: