bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Šareni iglu ljubavi
‹ Fun novosti

Šareni iglu ljubavi 23.01.

Posjetiti roditelje svoje djevojke nije nimalo lako. Novozelanđanin Daniel Gray ne samo da je morao provesti cijelu zimu u društvu obitelji svoje djevojke Kathleen već je pritom, na nagovor buduće punice, izgradio pravi, pravcati iglu. I to ne bilo kakav...

Daniel Gray je Novozelanđanin, a njegova djevojka Kathleen Starrie Kanađanka. Njih dvoje žive na Novom Zelandu, ali prošle su praznike otputovali u Kanadu, kako bi ondje proveli pet tjedana u društvu Kathleenine obitelji. Pet tjedana puno je vremena, pogotovo u ledenoj kanadskoj preriji, gdje dosada ide ruku pod ruku s vjetrom i snijegom. No, Brigid Burton, Kathleenina majka imala je druge planove za budućeg zeta.

Mjesecima prije dolaska svoje kćeri i njezinog dečka vrijedna je Brigid počela puniti praznu kartonsku ambalažu obojenom vodom, lediti je i zatim je budućeg zeta zamolila da joj u dvorištu napravi pravi, pravcati iglu. Naravno, iglu je trebalo izgraditi od ledenih kocki koje je Brigid mjesecima marljivo izrađivala.

'Htjela sam da se zanima s nečim drugim osim s mojom kćerkom', kroz smijeh kaže Brigid i dodaje, 'Nisam željela da Daniel ljenčari dok je s nama pa sam pomislila da mu pronađem neku zanimaciju.'

'Tipično za moju majku', tvrdi Kathleen. 'Nisam se iznenadila niti s njenim zahtjevom niti s činjenicom da Daniel nije imao nikakvog izbora', šaljivo će djevojka.

Mladi jer par, uz pomoć Katheeninih roditelja i susjeda, pet dana gradio veliki iglu u stražnjem dvorištu obitelji Burton. Najveći dio posla obavili su na -25 stupnjeva Celzija, uobičajenoj temperaturi u Edmontonu za ovo doba godine. 'Dobro smo se pripremili. Kupili smo grijače za nožne prste i ruke, a nikad nismo proveli više od dva sata vani prije povratka na toplo', kaže Daniel. Posao koji je prvog dana bio prilično dosadan i naporan ubrzo je posve obuzeo mladog Novozelanđanina: 'Kad sam počeo graditi iglu onda sam ga poželio i završiti, jer takvo što ne možete ostaviti na pola posla'.

Iako je prvotno planirao naprosto poslagati ledene kocke ispostavilo se da ih treba nekako spojiti. Nakon kraćeg eksperimentiranja Daniel je otkrio da se mješavina snijega i vode na tako niskoj temperaturi ponaša poput betona. Ledeni blokovi spojeni su na taj način, a nakon 150 sati rada šareni iglu napokon je dovršen.

Brigid je na kraju priznala da je izrada iglua bila svojevrsni test za Daniela. Položio ga je i dobio dopuštenje da oženi Kathleen. Iako su zajedno već četiri godina mladi je par odlučio pričekati još malo sa stupanjem u brak. A iglu? 'Naradili smo se, ali lijepo ga je vidjeti u dvorištu', izjavio je Daniel i energično ustvrdio, 'Nagovarali su me da jednu noć prespavam u igluu, ali mislim da se to ipak neće dogoditi'.

Posljednja izmjena: 23.01.2013.