bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Smartfon pomfrit-alarm
‹ Fun novosti

Smartfon pomfrit-alarm 27.11.

Odlazak u fast food restoran s ekipom može biti prilično opasno iskustvo. Ne vjeruješ? Probaj otići na WC, a da nisi počistio hamburgere i pomfrit sa svog pladnja. U tom slučaju, vrijeme je za 'ugradnju' pomfrit-alarma na smartfonu

Sjećaš se genijalne Old Spice 'I'm on a horse' reklamne kampanje? Oni stariji sigurno se ponekad sjete i jednako genijalnih Wazzup reklama za pivo.

Uglavnom, sveti Gral svake reklamne kampanje je napraviti nešto takvo – pamtljivo, originalno i duhovito. Pogotovo danas, kad svi imamo pristup internetu i ne moramo paliti tv ili radio da vidimo i čujemo reklame. Dovoljno je posjetiti omiljeni portal kako bi nas zatrpali banneri svih formata.

U takvom moru informacija, teško se istaknuti i ostati pamtljiv pa velike korporacije rado eksperimentiraju s novim idejama. Upravo je takvu ideju osmislila ekipa iz kanadske reklamne agencije Tribal Worldwide za McDonalds.

Svi smo imali neugodnih iskustava s hranom koju smo ostavili na čuvanje frendovima u fast food restoranima, vratili se za koju minutu, a od hrane niti 'h'.

Kako bi spriječili ovakve izlizane šale, u Trbalu su smislili aplikaciju za iPhone i Android uređaje koja bi trebala sačuvati dragocjenu hranu, prvenstveno pomfrit, od brzih ruku i gladnih usta dok te nema.

Pokreneš aplikaciju, smartfon ostaviš kraj hrane i ako netko odluči 'posuditi' tvoj pomfrit, začut će se alarm. Fora, ali već vidimo dva velika problema s Fry Defenderom.

Prvo, tko će ostaviti nečuvan mobitel na stolu? I drugo, puno važnije, nema šanse da ostavimo svjež, vruć, hrskavi pomfrit nepojeden.

Izvor

Posljednja izmjena: 28.11.2014.