bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Stiže električna Vespa
‹ Fun novosti

Stiže električna Vespa 10.11.

Dizajnerska i statusna ikona, legendarna Vespa, sljedeće godine bit će dostupna s električnim motorom, objavio je Piaggio. Prototip nove Vespe bit će pokazan ovog vikenda na bikerskom sajmu u Milanu, a mi već skupljamo lovu za malu jurilicu koja će pičiti na struju

Vječno mlada Vespa ove godine slavi 70. rođendan. Vremena i moda se mijenjaju, ali slavni talijanski motorkotač uvijek djeluje svježe te privlači pažnju. Privlačit će i dalje nakon što je proizvođač Vespe, talijanski Piaggio, objavio kako će krajem sljedeće godine tržištu ponuditi prvu Vespu s električnim motorom.

‘Zeleni’ skuter zvat će se Vespa Elettrica, a iz Piaggia zasad odbijaju otkriti tehničke specifikacije i cijenu. S obzirom da standardne Vespe koštaju od 3.500 do 5.500 eura, za nadati se da će i Elettrica biti u tom cjenovnom razredu.

‘Bit će to prava Vespa’, pohvalili su se iz Piaggia. ‘Stil, okretnost i užitak u vožnji bit će jednaki.’

Piaggio je u 70 godina prodao više od 18 milijuna Vespi koja je kultni status dobila zahvaljujući filmu ‘Praznik u Rimu’.

No, veće zasluge za uspjeh slavnog skutera imaju izgled same Vespe, pouzdanost i mali troškovi održavanja koji će sljedeće godine, zahvaljujući električnom motoru, postati još manji.

Izvor

Posljednja izmjena: 11.11.2016.
Možda će te zanimati i: