bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Video Amazonovog drona za dostavu u akciji
‹ Fun novosti

Video Amazonovog drona za dostavu u akciji 30.11.

Kad smo prije par godina prvi put čuli za plan prema kojem bi dronovi dostavljali robu kupcima, pomislili smo da je riječ o dobrom PR triku ili da su u Amazonu naprosto poludjeli. Nije PR trik, demencija niti labudovi već dostavni dronovi zbilja postoje i već rade prve, testne dostave u Americi

 

Prije dvije godine pisali smo o smjelom planu Amazona dostave kupcima zračnim putem. Dronovi su tada bili priličan novitet, ali u Amazonu su shvatili koliku perspektivu imaju bespilotne letjelice i ozbiljan novac posvetili razvoju te usavršavanju dostavnog drona.

Danas se Amazonov servis za dostavu dronovima, Prime Air, nalazi u fazi završnog testiranja i uskoro bi bespilotne letjelice s Amazon logom mogle početi vršiti prve prave dostave u SAD-u.

Amazon je predstavio i video svojih dronova u akciji prilikom testiranja, a cijeli je proces kupnje i dostave vrlo jednostavan. Kupac naruči robu, dron je pokupi u skladištu, popne se do visine od 400 stopa, koliko je maksimalno visoko dozvoljeno letjeti dronovima u Americi, i pomoću navigacije pronađe svoj cilj.

Kupac u dvorištu mora imati pripremljenu sletnu površinu za drona, s Amazonovim logom, kako bi letjelica znala gdje ostaviti teret.

Amazon navodno priprema više vrsta dronova, ovisno o vrsti tereta kojeg dostavljaju, a letjelica iz filma ima maksimalni domet od nekih 30-ak kilometara.

Zamisli sad da Amazon ima skladište u Zagrebu ili Splitu – jedan ovakav dron mogao bi pokriti cijeli grad i u pola sata dostaviti ti kupljeni artikl. Trebamo li spominjati da će ovakva vrsta dostave biti sve, samo ne jeftina?

Izvor

Posljednja izmjena: 01.12.2015.
Možda će te zanimati i: