bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Virtualni tečaj fotografije
‹ Fun novosti

Virtualni tečaj fotografije 06.01.

Svi smo danas fotografi, zahvaljujući hardveru (smartfon) i društvenim mrežama na kojim objavljujemo svoje, budimo iskreni, uglavnom loše fotke. Stvar često spašavaju razni filtri koji prikrivaju naše fotografsko neznanje, ali nije li jednostavnije dati si malo truda i naučiti male tajne fotografskog zanata...

Visiš na Instagramu? Mobitel ti više služi za fotografiranje nego za razgovore? Uredno fotkaš i postaš svoj doručak, kartu za tramvaj, a tu i tamo okineš koju na PVC vrećicu koja jedri na vjetru? Ako si bar na jedno od ovih pitanja odgovorio potvrdno, sigurno će te zanimati Photoskop.

Riječ je o besplatnom, interaktivnom web tečaju osnova fotografije na kojem možeš naučiti bitne stvari koje će tvoje fotke učiniti pun boljima. Stvari poput ekspozicije, ISO vrijednosti, otvora blende, balansa bijele i slične ‘sitnice’ čije poznavanje razlikuje ozbiljne fotografe od ekipe koja slika svoje selfieje u kupaonskom ogledalu.

Photoskop je podijeljen u interaktivne lekcije koje su zabavne, lagane i informativne. Sve je potpuno džabalesku pa te ništa ne košta da navratiš na ovu stranicu i provjeriš kako poboljšati svoje foto vještine.

Upozorenje - zaboravi ovu stranicu ako imaš noviji iPhone pošto je cijela stvar rađena u Flashu.

Posljednja izmjena: 09.01.2017.
Možda će te zanimati i: