bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
YouTube Rewind 2014
‹ Fun novosti

YouTube Rewind 2014 09.12.

Počelo je 2010. s prvim Rewindom koji je u tili čas skupio 1,7 milijuna pregleda. Tradicija je nastavljena slijedećih godina i eto nas na kraju 2014. YouTube je producirao novi Rewind u kojem se možeš podsjetiti što smo sve ove godine gledali na netu

Nekad je 1,7 milijuna pregleda, koliko je skupio prvi YouTube Rewind video, bilo jaaako puno. Bilo je to ne tako davne 2010. godine. Slijedeći Rewind, kratki presjek naj memeova, pjesama i videa godine na YouTubeu, došao je do brojke od 6,8 milijuna.

2012. bila je godina 'Gangnam Stylea' i zahvaljujući njemu Rewind je došao do nevjerojatnih 150 milijuna pregleda. Niti lani nije bilo puno lošije, a udarna pjesma pregleda godine bila je pomalo dosadna 'What's the Fox Say?'.

Ove je godina ekipa s YouTubea odlučila nadmašiti samu sebe. Snimali su Rewind na šest lokacija, od Los Angelesa do Tokija, nagovorili stotinjak YouTube i televizijskih faca da sudjeluju u snimanju među kojima su Stephen Colbert, Jimmy Kimmel, PewDiePie, Conan O'Brien i mnogi drugi.

Muziku je napravio DJ Earworm koji je sjajno smiksao najveće ovogodišnje hitove.

'Nalazimo se u vremenu kad ama baš svatko može oblikovati pop kulturu kroz platforme kao što je YouTube', kaže Kevin Alloca, šef za kulturu i trendove u Jubitou.

Ne vjeruješ? Pogledaj Rewind i ako ne prepoznaš bar pola faca, pjesama i scena u tih pet minuta, onda bi možda trebao razmisliti o tome da napokon uvedeš taj internet. Nećeš vjerovati, ali zbilja je super. :)

Posljednja izmjena: 09.12.2014.
Možda će te zanimati i: