bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
YouTube umjesto kina
‹ Fun novosti

YouTube umjesto kina 08.02.

Hladna zimska noć, ništa na televiziji, kino je daleko, a Netflixa i sličnih internetskih filmskih servisa kod nas nema. Što sad? Odosmo na YouTube odabrati neki od tisuće filmova koji su promakli cenzorima i uživati ispred monitora uz film, kokice i pivo

YouTube oduvijek ima velik problem - piratiziranje sadržaja. Velik problem za filmske studije dok mi, korisnici, nemamo ništa protiv toga da tu i tamo pogledamo koji film na Jubitou. Naravno, shvaćamo zašto je to loše, da studiji gube pare itd., ali s druge strane, kad živiš u Hrvatskoj, gdje su kino dvorane izvan velikih gradova rijetke poput sibirskih tigrova, videoteke su prošlo svršeno vrijeme, a internetski filmski servisi tek se stidljivo pojavljuju, onda nemaš previše izbora. Torrenti ili YouTube.

YouTube već godinama velikim filmskim i glazbenim studijima ustupa Content ID – program za identifikaciju i uklanjanje sadržaja zaštićenog autorskim pravima. Softver trenutno koristi više od 4.000 tvrtki iz svijeta medija, a do sada je zaslužan za skidanje više od 200 milijuna videa s YouTubea.

Godinama je Content ID, manje-više, funkcionirao, ali u zadnje vrijeme primjećujemo sve više filmova i serija na YouTubeu koji stoje mjesecima, a da ih nitko ne 'skida'. Jesu li se djelatnici koji rade s Content ID-om ulijenili ili su veliki studiji shvatili da gledanje filma na YouTubeu mnoge može potaknuti na kupnju originalnog film na DVD-u, Blu-rayu ili nekom drugom mediju?

Nemamo pojma što je razlog naglog porasta broja dugometražnih igranih filmskih hitova na YouTubeu, ali znamo da ovakvu priliku nećemo propustiti.

Trebaš pomoć oko pronalaženja nečeg zanimljivog za gledanje? Navrati na Reddit pa biraj između filmova i serija.

Ugodan filmski vikend. :)

Posljednja izmjena: 08.02.2013.
Možda će te zanimati i: