bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Za nas umjetnost, za Fejs - golotinja
‹ Fun novosti

Za nas umjetnost, za Fejs - golotinja 02.01.

Talijanska povjesničarka umjetnosti naumila je svoju stranicu o kulturnim znamenitostima Bologne promovirati fotkom antičkog kipa rimskog boga mora - Neptuna. Antički kipovi poznati su nudisti što ne smeta nikome, mislila je povjesničarka i zaboravila koliko je Facebook paranoičan kad je u pitanju golotinja

Elisa Barbari, povjesničarka umjetnosti iz Bologne, za cover svoje Facebook stranicu ‘Storie, curiosità e scorci di Bologna’ odlučila je postaviti fotku Neptunovog kipa iz 16. stoljeća koji krasi glavni gradski trg. Istu fotku iskoristila je za izradu Facebook reklame kojom je htjela promovirati svoju stranicu.

Neptun je simbol Bologne i spomenuti brončani kip, visok 3,2 metra, stoji na fontani usred grada još tamo od 16. stoljeća. Milijuni turista svake godine obilaze gradski trg i apsolutno nikom ne smeta činjenica što Neptun nema gaće.

Nikome, osim Facebooku koji je od Elise zatražio da odmah ukloni fotografiju jer je riječ o ‘slici koja ima eksplicitno seksualni sadržaj’.

‘Htjela sam promovirati svoju stranicu, ali za Facebook je svaka fotografija koja prikazuje previše golog tijela seksualno eksplicitna. Neptun? Zbilja?’, čudi se Elisa.
Iz Facebooka odgovaraju: ‘Slika nije odobrena jer krši pravila Facebook o oglašavanju. Riječ je o slici na kojoj je eksplicitno seksualan sadržaj i koja pokazuje previše tijela pritom se nepotrebno fokusirajući na dijelove tijela.’

‘Upotreba slika ili videa golih ljudskih tijela ili osoba s dubokim dekolteima nije dozvoljena, čak kad su u pitanju obrazovni i umjetnički razlozi.’

Zanimljivo, postanje contenta koji itekako ima veze s nasiljem i govor mržnje u komentarima su dozvoljeni dok golotinja nije.

Ovo nije prvi put da se Facebook igra roditelja sa svima nama. Prošle je godine Facebook blokirao računa danskom političaru kad je pokušao postati fotografiju kipa Male sirene, dvaput su uklanjali fotografiju švedskog vatrogasca koji je nastradao u požaru, a tu je i afera s cenzuriranjem slavne fotografije iz Vijetnamskog rata.

I sve to dok nas Facebook besramno prati i snima. Ne vjeruješ? A što misliš, zašto Facebook aplikacije na mobilnim uređajima toliko troše bateriju?

Izvor

Posljednja izmjena: 03.01.2017.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • Mate Žaja 18.01.2017. 21:27
  • Od ovoga mi se penis diže
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)