bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
How to
Kako koristiti nove Facebook emoji reakcije
‹ How to

Kako koristiti nove Facebook emoji reakcije 24.02.

Nakon dugotrajnog eksperimentiranja Facebook je danas svim korisnicima omogućio novu vrstu reakcija na postove. Umjesto već pomalo dosadnog lajka, sad možeš na svaku objavu reagirati emojijima za super raspoloženje, smijeh, čuđenje, ljutnju i tugu. Pravit ćemo se da zadnja dva ne postoje :)

Nove mogućnosti za interakciju na Facebooku rijetke su kao nilski konj u glavnoj ulozi baleta Pjotra Iliča Čajkovskog. Drugim riječima – ekipa iz Facebooka ne voli radikalne promjene, jer niti korisnici ne vole mijenjati ustaljene navike.

Upravo su iz tog razloga u Facebooku dugo razmišljali o promjeni načina lajkanja postova. Eksperimentirali su, testirali, pa još malo eksperimentirali i još puno testirali da bi nam na kraju napokon predstavili dugo očekivane emojije pomoću kojih možeš cijelom svijetu reći što misliš o pojedinoj objavi na Fejsu.

Od danas, osim starog, dobrog lajka, na postove možeš reagirati i s pet emojija tj. pet emocija koje u tebi izaziva sadržaj pojedine objave na Fejsu.

Do emojija stižeš tako što miša kratko zadržiš iznad 'Sviđa mi se' gumba ili pritisneš dotični link i držiš ga pola sekunde na zaslonu smartfonu. Opisana interakcija s 'pohabanim' Like linkom otvorit će prozor u kojem su poredani jedna ikona i pet emojija:

Prva je dobro poznata šaka s palcem prema gore, a potom slijedi pet novih emojija koje će nam svakodnevnu interakciju na Facebooku učiniti zabavnijom i zanimljivijom.

Nove reakcije rezultirale su i promjenama ispod svake objave gdje umjesto broja lajkova sad vidiš ukupni broj reakcija te dvije najčešće reakcije vezane uz dotičnu objavu.

Eto, sad nam napokon kod svake objave možeš poručiti Super, Haha ili Opa. Priča se da postoje i Tužni te Grrr emoji, ali njih ćeš kod nas pronaći jako rijetko, rjeđe od hippopotamusa u baletnoj suknjici koji pravi piruete plešući Labuđe jezero. :)  

Posljednja izmjena: 24.02.2016.
Možda će te zanimati i: