bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
How to
Kako otipkati ¯\_(ツ)_/¯ na mobitelu
‹ How to

Kako otipkati ¯\_(ツ)_/¯ na mobitelu 22.06.

Znaš kad se nađeš u situaciji da samo slegneš ramenima i produžiš dalje. One situacije kad ne znaš kako bi drugačije nekom rekao da nisi zainteresiran ili naprosto da nemaš vremena, a da pritom ne ispadneš nepristojan? U tom slučaju treba ti jedan ovakav emoji

Kad bi trebali sumirati godine, pa i desetljeća, surfanja po netu, sve bi se dalo sažeti parolom 'ništa nas više ne može iznenaditi' ili, još bolje, svima dobro znanim emojijem ¯\_(ツ)_/¯.

'Shruggie' ili po naški 'sliježko' najbolje opisuje ravnodušnost ili nezainteresiranost, a često dobro dođe kao odgovor u SMS prepisci.

Problem je jedino što ga nije lako utipkati na smartfonu. Problem kojeg ćemo ti pomoći riješiti:

iOS

  • Prvo i osnovno, kopiraj ¯\_(ツ)_/¯
  • Potom odeš na Postavke, pa Općenito, Tipkovnica i na kraju Zamjena teksta. Sad klikneš na + (plus) gore desno i u polje Fraza zalijepi ¯\_(ツ)_/¯.
  • U polje Prečica upiši riječ kojom ćeš pozvati emoji – shruggie, sliježko, whatever. Drugim riječima, kad utipkaš tu frazu umjesto nje pojavit će se ¯\_(ツ)_/¯.

Android

  • Kopiraj shruggeija, odaberi Postavke, Dodatne postavke, Jezik & Unos, Osobni rječnik i na kraju Za sve jezike. Pfew, eto nas na pravom mjestu.
  • Sad dodirni plusić Dodaj na dnu zaslona, zalijepi ¯\_(ツ)_/¯ pod Upišite riječ pa napiši Prečac kojim ćeš pozivati sliježka.

I, to je to. Easy peasy.

Posljednja izmjena: 26.06.2016.
Možda će te zanimati i: