bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
3310 za nostalgičare i hipstere
‹ Tech novosti

3310 za nostalgičare i hipstere 28.03.

Nokia 3310 je među mobitelima ono to je VW Buba među automobilima – sjajan model kojeg se mnogi sjećaju sa sjetom. Legendarni mobitel ne proizvodi se godinama, ali moguće je naručiti obnovljenu Nokiu 3310 koja se prodaje pod parolom 'Back to basics'

Kad se krajem 2000. godine pojavila Nokia 3310, nitko nije mogao ni slutiti koliki će uspjeh polučiti ovaj mobitel. U slijedećih desetak godina, širom svijeta prodano je više od 126 milijuna 3310 ili skoro 30 ovakvih mobitela na svakog stanovnika Hrvatske. Razlozi uspjeha bili su prvenstveno kvaliteta, pouzdanost i cijena.

Kupce su privukle i mnogobrojne napredne mogućnosti za ono vrijeme, poput štoperice, kalkulatora, podsjetnika i, naravno, nezaboravne igre Snake II. Mobitel se u narednim godinama pojavio u još nekoliko verzija (3315, 3320, 3330, 3350…), a kako je vrijeme prolazilo Nokijino čedo došlo je na glas kao mob koji će raditi uvijek i svugdje.

Iako je ovaj mob još uvijek relativno lako nabaviti na Zapadu, pa i kod nas, riječ je uglavnom o rabljenim mobitelima koji se koriste godinama. Potražnja za kvalitetnim i očuvanom modelima sve više raste, pogotovo među mladima, pa je francuska tvrtka lekki ponudila 'refurbished' ili stare Nokije koje su servisirane, popravljene, sređene i sad izgledaju kao nove. Promijenjena je i baterija, a tu je i garancija na šest mjeseci.

3310 je moguće naručiti u pet boja (crna, bijela, žuta, roza i plava). Također, moguće je naručiti i originalne adaptere za SIM kartice.

Preostaje nam spomenuti cijenu. 90 eura nije malo za ovakav mob, ali ekipi koja brije na retro, takvo što neće previše zasmetati. Veći problem predstavlja činjenica što su sve takve Nokie trenutno rasprodane pa treba ostaviti email adresu na koju će ti se javiti kad stigne roba.

Preskupo i teško dobavljivo –jasno je zašto hipsteri obožavaju ovaj mob.

Posljednja izmjena: 28.03.2014.
Možda će te zanimati i: