bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Cijena Acer Predatora 21 X? Prava sitnica
‹ Tech novosti

Cijena Acer Predatora 21 X? Prava sitnica 07.01.

Čitati o vrhunskim gaming laptopima isto je kao i pratiti što se događa u svijetu sportskih automobila ili jedrilica od 12-ak metara - možemo ih samo gledati i maštati o dobitku na Eurojackpotu. Zašto? Pa zato što jedan takav laptop košta nekih 65.000 kuna bez poreza, carine i ostalih davanja

CES je prošao, a mi smo dobili materijala za pisanje sljedećih nekoliko tjedana. Krenimo sa stvarima koje bismo rado vidjeli na svom stolu. Elem, Acer Predator 21 X mrcina je od laptopa namijenjena samo jednom - vrhunskom igranju.

Laptop dolazi sa zakrivljenim zaslonom dijagonale 21 inča i frekvencijom osvježavanja od 120Hz. G-Sync podrška se podrazumijeva, jednako kao i najbolje komponente ispod haube: i7-7820HK procesor, dvije GeForce GTX-ice 1080 u SLI konfiguraciji, 64 gige RAM-a, te dovoljno mjesta za pet diskova - četiri SSD-a od 512 giga i jedan terabitni HDD.

Tipkovnica je mehanička, a numerički dio tipkovnice moguće je preklopiti kako bi se pristupilo touchpadu. Za zvuk se brinu četiri ugrađena zvučnika te dva subwoofera dok cijeli sustav hladi čak pet ventilatora uz devet toplovodnih cijevi (heat pipe).

Cijela stvar teži impresivnih 8,8 kilograma, a još je impresivnija cijena od 9.000 dolara. Rijetki sretnici 21 X moći će kupiti već u veljači, a nama preostaje lijepljenje Predatorovih postera po zidovima spavaće sobe i maštanje o alternativnim svjetovima u kojima imamo dovoljno para za ovakvo zlo od laptopa.

Izvor

Posljednja izmjena: 09.01.2017.
Možda će te zanimati i: