bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
I Amazon Office za utrku ima
‹ Tech novosti

I Amazon Office za utrku ima 30.03.

Uredske poslove uglavnom obavljamo pomoću Officea ili koristeći Googleove online alata za obradu teksta i popunjavanje tablica. Izgleda da ćemo uskoro moći odabrati i Amazonov Word, Excel i ostale uredske alate koji bi trebali postati opakom konkurencijom nedodirljivom Microsoftu

Amazon, navodno, ozbiljno razmišlja o investiranju u WorkMail i WorkDocs aplikacije, dobro poznatih svim korisnicima AWS usluga. Riječ je o online aplikacijama za pohranu podataka u cloudu te organizaciju vremena, a koje bi Amazon proširio do te mjere da mogu konkurirati Microsoftovom Officeu te Google alatima Docs, Sheets i Slides.

Naravno, Amazon bi razvio i dodatne alate, slične Wordu i Excelu, bez kojih je ovakva vrsta programskog paketa nezamisliva. Bonus cijelom paketu trebao bi biti Chime – aplikacija za video konferenciranje.

I dok u Amazonu planiraju - Google, a pogotovo Mcirosoft, beru ogromne pare na ovom polju. Tako je tvrtka iz Redmonda za prošlo tromjesečja prijavila 23,1 milijun Office 365 pretplatnika te porast prihoda od 54 posto.

Sad znaš zašto je veliki Amazon ozbiljno zagrizao za ulazak na tržište uredskog softvera i otvoreno bacio rukavice u lice jednako velikima Microsoftu i Googleu.

Izvor

Posljednja izmjena: 04.04.2017.
Možda će te zanimati i: