bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
App tjedna: Office Lens
‹ Tech novosti

App tjedna: Office Lens 10.06.

Microsoft nastavlja s politikom dijeljenja softvera šakom i kapom. Sad su, nakon Windows Phonea, aplikaciju Office Lens učinili dostupnom i iOS te Android korisnicima. Riječ je o appu koja će tvoje papirnate dokumente pretvoriti u Office datoteke

Bez previše komplikacije – Office Lens je aplikacija koja će tvoj smartphone pretvoriti u skener, i to ne bilo kakav. Naime, aplikacija pomoću kamere na tvom smartfonu prepoznaje slove i brojke na papiru, pločama, podsjetnicama… i pretvara ih u datoteke kojima možeš baratati u Officeu za mobače.

Nakon instalacije, dovoljno je pokrenuti Office Lens, uperiti kameru moba u neki papirnati dokument, odabrati što snimaš (fotku, dokument ili nešto s panela), okinuti te odabrati u kojem obliku želiš pospremiti skenirane znakove.

Datoteku možeš eksportirati u bilo kojem kompatibilnom Office formatu (Word, OneNote, PowerPoint…) ili odabrati PDF, poslati sken mailom ili ga pospremiti među fotografije.

Odabereš li OneNote moraš se registrirati za taj servis, ali to je brz, bezbolan i besplatan postupak koji se definitivno isplati.

Kad smo kod minusa, Office Lensu najviše zamjeramo što ne podržava skeniranje dokumenata na više stranica. No, riječ je o besplatnoj aplikaciji i sigurni smo da će Microsoft u budućnosti dodati brojna poboljšanja koja će mnoge privoljeti da koriste Office Lens, a samim tim i Office paket na što MS u konačnici i cilja.

Office Lens je dostupan u verzijama za Windows Phone, Android te iOS uređaje.

Svi oni koji koriste Evernote i nemaju namjeru prelaziti na OneNote obradovat će se kad čuju da postoji slična aplikacija i za njihov 'virtualni notes' – Evernote Scannable.

Biraj koju ćeš – sigurno nećeš pogriješiti. :)

Posljednja izmjena: 10.06.2015.
Možda će te zanimati i: