bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Apple prodaje čak 17 različitih adaptera
‹ Tech novosti

Apple prodaje čak 17 različitih adaptera 04.11.

Obožavamo Apple proizvode, ali čini nam se kako tvrtka radi sve više ‘grešaka u koracima’. Kako drugačije objasniti podatak da Apple proizvodi čak 17 različitih adaptera potrebnih kako bi se periferni uređaji spojili na njihova računala, tablete i smartfone. Prosječnom korisniku većina tih adaptera neće trebati, ali power useri polako gube živce

Rat koji je Apple pokrenuo protiv portova baš i nema previše smisla. Izbacili su audio izlaz na novom iPhoneu dok je novi MacBook otišao još korak dalje i raskrstio sa standardnim USB-om, HDMI-jem te portom za SD kartice.

Želiš li priključiti neki od perifernih uređaja s takvim izlazom, morat ćeš kupiti adapter. ‘Svjesni smo toga da mnogi korisnici, pogotovo profesionalci, ovise o starim konektorima kako bi obavili posao’, objavili su iz Applea.

‘Zbog toga smo snizili cijene svih USB-C i Thunderbolt adaptera do kraja godine kako bi im pomogli da što lakše obave ovu tranziciju.’

Ukratko, privremeno snižene cijene adaptera sad izgledaju nekako ovako u dolarima:

  • USB-C -> standardni USB: $9 (prije $19)
  • Thunderbolt 3 -> Thunderbolt 2: $29 ($49)
  • USB-C ->Lightning (1 metar): $19 ($25)
  • USB-C -> Lightning (2 metra): $29 ($35)
  • Multiport HDMI, USB, USB-C adapter: $49 ($69)
  • Multiport VGA, USB, USB-C adapter: $49 ($69).

Naravno, kod nas na ove cijene treba dodati PDV i marže, ali tu su Amazon i slične stranica s kojih možeš naručiti neophodne adapter i tako uštedjeti koju kunu do kraja ove godine.

To što će ti radni prostor izgledati kao džungla sačinjena od raznih kablove Appleu ne predstavlja prevelik problem. Dok god se njihovi proizvodi prodaju kao kava na zagrebačkoj špici i dalje će povlačiti ovakve poteze koji bi bilo koju drugu tvrtku dovele u ozbiljne probleme.

Izvor

Posljednja izmjena: 07.11.2016.
Možda će te zanimati i: