bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Asus GX700 - laptop s vodenim hlađenjem
‹ Tech novosti

Asus GX700 - laptop s vodenim hlađenjem 05.09.

Vodeno hlađenje rezervirano je za motore s unutrašnjim sagorijevanjem, rafinerije, nuklearne elektrane i slična industrijska postrojenja. Umalo smo zaboravili, koristi se i za rashlađivanje gamerskih računala pa zašto onda ne bi i za hlađenje ovako opakog prijenosnika

Lenovo, HP, Dell –poznati brendovi poslovnih laptopa prave gamere previše ne zanimaju. Njima pari uglavnom Asus koji već godinama proizvodi mrcine od prijenosnih računala. Ovo 'prijenosni' shvati uvjetno, jer riječ je o uređajima teškima i više od 5 kilograma koji se rijetko miču sa stola.

Novi Asus GX700 opet pomiče granice svojim dimenzijama, a pogotovo ogromnim docking stationom koji nije puno manji od samog laptopa. Toliki je iz jednostavnog razloga – unutra se nalazi sustav vodenog hlađenja koji bi Asusu GX700 trebao omogućiti stvarno impresivne performanse.

Kažemo 'trebao', jer su specifikacije ovog prijenosnika još uvijek obavijene velom tajne. Znamo samo da će imati 17-inčni 4K zaslon te da će se za grafiku brinuti overclockirana Nvidia GeForce grafička kartica. I opet – ne znamo koja.

Jednako tako ne znamo niti cijenu, ali pretpostavlja se da će prvi vodeno hlađeni prijenosnik u Americi koštati oko 3.000 dolara. Kod nas, s porezom, maržom i ostalim davanjima, očekujemo cijenu od nekih 30-ak tisuća kuna.

Pa, uvijek možemo uživati u jednom ovakvom stroju gledajući njegove fotke i maštati, zar ne? Svaka sličnost s Playboyem je slučajna.

Izvor

Posljednja izmjena: 05.09.2015.
Možda će te zanimati i: