bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
BMW prigrlio HTC Vive VR tehnologiju
‹ Tech novosti

BMW prigrlio HTC Vive VR tehnologiju 06.04.

Virtualna stvarnost tek je zakoračila na tržište, a brojne tvrtke već su počele primjenjivati novu tehnologiju. Njemački BMW koristi HTC Vive VR sustav kako bi dizajnirali nove automobile i testirali ih prije izrade stvarnih maketa u prirodnoj veličini

Tehnologija virtualne stvarnosti nije novost u svijetu auto industrije. BMW koristi VR još tamo od 90-ih, ali riječ je bila o skupim sustavima koji su bili locirani van pogona tvrtke. Prelaskom na svima dostupan HTC Vive, u BMW-u vjeruju kako će jednim udarcem ubiti dvije muhe – smanjiti troškove i unaprijediti tehnologiju.

Dizajneri i inženjeri bavarskog auto-diva nosit će Vive headsete kako bi vizualizirali unutrašnjost automobila i provjerili njegove fizičke karakteristike. Kad sustav u potpunosti bude integriran, korisnici će moći simulirati cijeli virtualni grad kroz koji će voziti jednako virtualno vozilo.

Inženjeri pak pomoću HTC Vive sustava mogu vidjeti kako instrumenti i brojčanici na upravljačkoj ploči izgledaju u prostoru te koliko su dostupni vozaču. Svi zajedno, mogu u svakom trenutnu nataknuti headset kako bi provjerili izgled zadnjeg prototipa te dati svoje mišljenje, bez potrebe za dugim i skupim sastancima uživo.

Iz BMW-a već najavljuju veća ulaganja u VR tehnologiju i instalaciju VR hardvera na brojne radne stanice. Već vidimo kako će izgledati BMW-ovi uredi kroz koju godinu – ekipa sjedi za stolovima, headseti na glavi i svi mašu s rukama držeći kontrolere u rukama. Kad malo bolje razmisliš – to mogu raditi i od doma, dovoljan im je pristup internetu.

Posljednja izmjena: 09.04.2016.
Možda će te zanimati i: