bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
BMW M8 – pila bez kotača
‹ Tech novosti

BMW M8 – pila bez kotača 31.05.

Kad čuješ 'BMW' prvo pomisliš na skupe i luksuzne automobile. No, BMW-ovi dizajneri često se znaju zaigrati i iz njihove radionice svako malo izađe neko novo dizajnersko čudo poput ovog nabrijanog PC računala

Brzina, kvaliteta i luksuz odlike su vozila koja silaze s proizvodnih traka bavarskog automoto diva, BMW-a. Iste osobine važne su nam kad kupujemo i gadgete, pogotovo smartfone i računala, pa ne čudi da proizvođači hardvera žele svoje uređaje na neki način povezati s BMW-om.

Jedan takav uređaj stiže nam iz ASRocka. Moćno gamersko računalo, nazvano M8, dizajnirano je u BMW Group DesignworksUSA studiju iz kojeg poručuju: 'Igranje je stvar emocije i individualnosti i zbog toga smo pomalo pretjerali pri dizajniranju ovog računala. Ono se obraća gamerskim dušama i nudi im jedinstveno određenje'.

Ukratko, klasični PR iz kojeg nismo saznali ništa pametno. No, bez obzira na hrpetinu fraza M8 izgleda sjajno i ne bismo imali ništa protiv toga da se nađe i na našem stolu. Nikako ispod stola, jer ovako lijep stroj naprosto se mora pokazati.

Na prednjem djelu nalazi se veliko dugme s OLED zaslonom koje, osim za paljenje i gašenje, služi za prikazivanje podataka poput temperature i opterećenosti procesora. M8 ima tri načina rada – brzi, standardni i ekološki, a razlikuju se po potrošnji električne energije. Naravno, za igranje dolazi u obzir samo jedan način, onaj brzi, a ekološki možeš uključiti dok surfaš netom ili pišeš haiku poeziju u Notepadu.

Cijenu ovog PC čudovišta nismo uspjeli saznati, ali sigurni smo da će biti 'BMW-ovska'. 

Izvor

Posljednja izmjena: 10.06.2013.