bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Bolji Microsoft Surface, ali ne i za nas
‹ Tech novosti

Bolji Microsoft Surface, ali ne i za nas 25.01.

Tech geekovi već su se pomirili s činjenicom da nas Microsoft uopće ne doživljava kad je u pitanju prodaja hardvera. Briga nas što ne možemo kupiti tamo neki Xbox One ili Microsoft mobitel, ali nije nam svejedno kad vidimo koliko su dobri najnoviji Surface uređaji. I tata bi sine :(

Microsoft je lani oduševio svojim Surface Book laptop-tabletom i Surface Pro tabletom. Riječ je o prekrasnim uređajima kojima tehničke specifikacije, shvatili su u Redmondu, ipak nisu dovoljno dobre kako bi mogli uspješno parirati Appleu.

Kupci su kao nedostatke navodili limitiranu količinu integrirane memorije i RAM-a pa su ih u Microsoftu poslušali i prošli tjedan izbacili poboljšane Surface uređaje.

Oba dolaze s Intel Core i7 procesorom, 16 giga RAM-a i 1GB SSD-om. Uz sve ovo, Surface Book diči se i integriranim nVidia hardverom koji Book pretvara u opak stroj za igranja za vrijeme dosadnih službenih putovanja i konferencija po luksuznim hotelima.

Vrhunske specifikacije znače i vrhunsku cijenu pa tako novi Book u Americi košta 3.200 baksa dok 'obični' Surface Pro 4 stoji 2.700 dolara. Kupci koji si mogu priuštiti ovakve statusne simbole obradovat će se kad čuju da mogu nabaviti i posebni, pozlaćeni Surface Pen po cijeni od 60 dolara. Nema do blinga.

Kao i do sad, Microsoft ne prodaje Surface tablete u Hrvatskoj. Možda je tako i bolje, jer da ugledamo novi Book u nekom izlogu sigurno bi došli u napast i umjesto solidnog polovnog automobila kupili ovu điberanu od gadgeta.

Posljednja izmjena: 26.01.2016.
Možda će te zanimati i: