bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Bose slušalice za bolji sluh
‹ Tech novosti

Bose slušalice za bolji sluh 12.12.

Nema tog djeteta koji bar jednom nije slušao prodiku o štetnosti preglasnog slušanja muzike. ‘Vadi te slušalice, ti… nijedan’, izderao bi se ćaća, na što bi se mama nadovezala: ‘Sine, stišaj malo tu glazbu, oglušit ćeš’. Slušalice znaju oštetiti sluh, ali ima i slušalica koje ne da oštećuju osjetljivi mehanizam sluha već navodno pomažu onima koji ne čuju dobro

Američki Bose pomalo je stidljivo najavio novu liniju slušalica Hearphones. Riječ je o standardno dobrim Bose ‘earbudsima’ koje se od ostalih modela razlikuju po tome što pojačavaju zvukove koje bi inače čuo da nemaš sluške na ušima.

Korisnici pomoću pripadajuće aplikacije mogu odabrati koju vrstu zvukova žele propuštati iz vanjskog svijeta. Recimo, postoji opcija ‘world volume’ za pojačavanje ili stišavanje vanjskih zvukova, može se odabrati smjer iz kojeg želiš hvatati zvučne signale, a postoji i pregršt predefiniranih opcija - televizija, teretana, kod doktora, u zrakoplovu… koje blokiraju određene frekvencije kako bi uhvatile i pojačale ljudski govor u odabranom okruženju.

Službeno predstavljanje novih slušalica bit će 15. prosinca u sjedištu Bosea, nedaleko Bostona. Tada očekujemo više detalja, specifikacije i maloprodajnu cijenu. No, ako imaš problema sa sluhom, a voliš glazbu, ovo su slušalice koje bi definitivno trebao držati na radaru sljedećih tjedana.

Izvor

Posljednja izmjena: 12.12.2016.
Možda će te zanimati i: