bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Brnjica za privatne razgovore
‹ Tech novosti

Brnjica za privatne razgovore 16.03.

Nisu svi telefonski razgovori za svačije uši pa smo ponekad prisiljeni napustiti prostoriju ili razgovor svesti na šaptanje zbog kojeg nas osoba s druge strane žice niti ne čuje. Nažalost, ne možemo se okružiti tišinom po narudžbi, ali zato možemo nabaviti Hushme

Hushme je, tvrde njegovi tvorci, prva govorna maska za mobilne telefone na svijetu. Drugim riječima, ova brnjica tvoje će telefonski razgovor učiniti potpuno nečujnim i nerazumljivim za sve u blizini.

Tvorce neobičnog gadgeta inspirirala je zgoda u jednom američkom cafeu, u kojem nema glazbe i sve je tiho i uljudno.  Naletjeli su na nepoznatu curu koja je za susjednim stolom razgovarala preko Skypea sa slušalicama na ušima. Što se dogodi kad pričaš sa slušalicama?

Naravno, pričala je daleko glasnije nego što je to potrebno, dovela se u neugodnu situaciju i prekinula razgovor pošto su svi zurili u nju.

E sad, takvu situaciju naprosto ne možemo zamisliti u hrvatskim kafićima gdje se svi nadglasavaju i gdje moraš želiš li malo tišine. Najjača nam je ekipa koja za susjednim stolovima bezbrižno raspravlja o fiktivnom bolovanju ili dogovara preljub putem mobitela, ne obazirući se što ih može čuti pola kvarta.

Kod nas Hushme definitivno ne prolazi, ali u nekim kulturama ovaj bi neobičan gadget mogao pronaći kupce iako će koštati 250 dolara kad se pojavi u prodaji krajem ove godine.

Tko voli…

Izvor

Posljednja izmjena: 20.03.2017.
Možda će te zanimati i: