bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Brži, tiši, manji – foto printer za ekipu u pokretu
‹ Tech novosti

Brži, tiši, manji – foto printer za ekipu u pokretu 27.06.

Instax Share printer donio je priličnu količinu keša Fujifilmu pa ne čudi što je japanska korporacija upravo najavila Instax Share SP-2. Riječ je o printeru koji će u tren oka isprintati fotku veliku poput prosječne kreditne kartice i tako tvoje uspomene sačuvati od zaborava na nekom cloudu ili memorijskoj kartici

Instax Share SP-2 mini printer u svakom je pogledu poboljšana verzija svog prethodnika. Brži je, tiši, printa fotke u većoj rezoluciji i ima bolju Wi-FI povezivost, hvale se u Fujifilmu.

Novi je i dizajn pa kupci mogu birati između srebrnog i zlatnog kućišta u kojem se skriva baterija koju je moguće napuniti.

Originalnom je Instaxu trebalo nekih 16 sekundi da isprinta fotografiju rezolucije 800x600 točkica dok SP-2 taj posao obavlja u deset sekundi, ovaj put na rezoluciji od 320dpi.

Printer podržava fotke u JPEG i PNG formatima dok je u pripadajućoj aplikaciji fotografije moguće propustiti kroz brojne filtre te dodati podatke poput vremena i mjesta snimanja, temperature, vlažnosti i sličnih nepotrebnih informacija.

SP-2 će u prodaju sredinom srpnja po cijeni od nekih 200 dolara. Instax Mini Film, na kojeg se fotke printaju, stajat će te dodatnih 20 dolara za pakiranje u kojem se nalazi 40 takvih folijica, nešto većih od kreditne kartice.

Zanimljiv, ali prilično skup 'sport' za sve ljubitelje fotografije.

Izvor

Posljednja izmjena: 27.06.2016.
Možda će te zanimati i: