bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Crveni iPhone, jeftiniji iPad
‹ Tech novosti

Crveni iPhone, jeftiniji iPad 21.03.

Navikli smo na spektakularne Appleove prezentacije novih proizvoda. Znaš proceduru – Tim Cook, ili neki drugi Apple glavonja, popne se na pozornicu i onda se razbacuje riječima poput 'budućnost', 'inovativnost', 'povjerenje'… Navikli smo na spektakl pa nas je nova, pomalo stidljiva PR objava Apple noviteta poprilično iznenadila

Apple je danas, bez pompe i fanfara, najavio nekoliko novih, zanimljivih proizvoda. Da ne dužimo, prvi na listi je crveni, aluminijski iPhone 7 Plus. Prekrasni crveni iPhone u trgovinama će se naći do kraja ožujka po cijeni od 749 dolara.

Riječ je o uređaju čija prodaja pomaže financiranje Svjetskog fonda za borbu protiv AIDS-a. Inače, Apple je najveći korporativni dobrotvor tog fonda kojem godišnje doniraju više od 130 milijuna dolara.

Drugi novitet novi je iPad koji bi trebao zamijeniti legendarni Air 2. Za samo 329 dolara dobit ćeš nešto deblji i teži Air 2 . Ukratko, tu su Retina zaslon, Touch ID, LTE podrška, A9 chip i iOS 10.

329 baksa koštat će model s 32 gige memorije, dok ćeš za 128GB RAM-a morati izdvojiti 100 dolara više. Podsjećamo, Air 2 s 32GB dugo je vremena koštao 499 dolara, a kod nas se još uvijek prodaje po 3.700 kuna.

Apple je predstavio i Clips – aplikaciju za multimedijalnu komunikaciju putem filmova, fotografija i glazbe. Clipse možeš dijeliti putem poruka ili društvenih mreža, a app je besplatan za sve iOS 10.3 korisnike.

Iskreno, više nam se sviđa ovakav, hardverski zanimljiv i cjenovno prihvatljiv Apple, nego kompanija koja vjerne kupce pokušava oderati do gole kože.

Izvor

Posljednja izmjena: 22.03.2017.
Možda će te zanimati i: