bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Čudovište od smartfon baterije
‹ Tech novosti

Čudovište od smartfon baterije 23.06.

Utrka između proizvođača mobilnih uređaja pomalo podsjeća na utrku u naoružavanju iz prošlog stoljeća. Čim jedan proizvođač izbaci neki novitet, drugi odmah najave još bolje, brže i snažnije uređaje. Isto vrijedi i za kamere, memoriju i zaslon, pa zašto ne bi i za baterije?

Izgleda da su kineski proizvođači mobilnih uređaja shvatili što je najveća mana modernih smartfona i krenuli u bitku tko će proizvesti smartfon sa što većom baterijom.

Naime, kineska tvrtka Oukitel radi na novom uređaju koji će imati bateriju kapaciteta 10.000 mAh. Baterija bi navodno, prema rezultatima prvih testiranja, trebala izdržati tjedan dana između punjenja.

Ovo će biti najveća baterija ikad ugrađena u jedan smartfon uređaj. Štoviše, ovakve su baterije rijetkost i među velikim, 10-inčnim tabletima, a kamoli mobitelima.

Jedina mana ovako velike baterije je što će punjenje potrajati puno duže nego kod standardnih baterija. U prosjeku, ovakvoj divovskoj bateriji trebat će nekih 8-9 sati da se napuni do vrha.

Hm, koliko ono i inače provedemo svake noći spavajući u krevetu dok nam se mobitel puni na ormariću pored uzglavlja?

Izvor

Posljednja izmjena: 28.06.2015.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • trogy 29.06.2015. 12:56
  • pri nabavi moga prvog smartfona upravo je kapacitet baterije odigrao presudnu ulogu... nabavio sam THL5000T i nisam požalio, pristupačan, vrlo solidan i brz stroj, a baterija je sada dok ovo pišem na 43% a punjena je 20.06. pa vi vidite. moj je posao terenski i dosta sam na razgovorima ni ipak, mogu reći da je ovo perfektan smartić za svakoga tko ne pati od imena... pozz iz Pule!
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)