bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Google Maps pomaže pronaći parking
‹ Tech novosti

Google Maps pomaže pronaći parking 27.01.

Ne koristiš li sve čari Google Mapsa u prometu, onda ne znaš što propuštaš. Sjajna aplikacija zamijenila je standardne auto-karte i sustave za navigaciju, a izvještaje o stanju o prometu učinila je suvišnima. Uskoro će ti Google Maps pomoći i u pronalasku parkirališnog mjesta tj. obavijestiti te kakve su šanse da pronađeš parking blizu tvog odredišta

Google Maps odličan je komad softvera, jedan od onih servisa koji svoje mjesto zaslužuju na svakom mobilnom uređaju. Nije da ih hvalimo, ali Maps su toliko koristan servis da nam je vožnja bez planiranja rute i pregršt dodatnih informacija koje Maps nudi, postala naprosto nezamisliva.

Google je nedavno unaprijedio Maps informacijama o gužvama na javnim mjestima, o čemu smo pisali, a sad su sjajnu aplikaciju obogatili i osnovnim informacijama o raspoloživosti parkinga na odredištu tvog putovanja.

Naime, nova inačica Google Mapsa, v9.44 beta, pokazat će ti kakve su šanse za parking u blizini mjesta do kojeg si naumio. Odmah pokraj udaljenosti do odredišta i procijenjenog vremena vožnje, nalazi se ikonica s oznakom za parkiranje pokraj koje stoji: easy, medium ili limited.

Easy znači da nećeš imati problema s parkingom, medium označava nešto veću gužvu dok limited podrazumijeva da ćeš kružiti po okolnim ulicama i nadati se čudu u vidu jednog, jedinog slobodnog mjesta za parkiranje. U prijevodu - plati i parkiraj u javnoj garaži.

Stvar zasad savršeno šljaka u beti verziji Mapsa, bar kad su u pitanju zračne luke, šoping centri i slična gužvovita mjesta, a nadamo se da će uskoro proraditi i na live verzijama omiljene nam aplikacije za navigaciju, vožnju te snalaženje u vremenu i prostoru.

Izvor

Posljednja izmjena: 30.01.2017.
Možda će te zanimati i: