bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Dokazano - baterija traje duže bez Facebook aplikacije
‹ Tech novosti

Dokazano - baterija traje duže bez Facebook aplikacije 21.11.

Facebook ima velikih problema sa svojom Android aplikacijom, to nije tajna. Poznato je da u Facebooku uvjeravaju zaposlenike da počnu koristiti dotičnu aplikaciju kako bi je što prije poboljšali. No, unatoč svim naporima test kojeg je proveo Tech World Zone (TWZ) otkriva kako baterija na Android mobitelima traje 20 posto dulje ako deinstaliraš Facebook app

Nakon što je redakcija TWZ-a pročitala tekst o problemima Facebook aplikacije na Android Centralu, dečki su si dali truda i odlučili napraviti opsežan test kako bi utvrdili istinu. Ispostavilo se da istina nije povoljna po Facebook, jer su testirani Android smartfoni radili puno duže nakon deinstalacije sveprisutne aplikacije.

Testiranje su dodatno pomogli Redditori koji sui došli do istog zaključka - uklanjanje Facebook appa s Android uređaja poboljšava performanse.

Prilikom testiranje uspoređivana je originalna Facebook Android aplikacije te Metal app, jednostavan wrapper za Facebookov mobilni site. Testni uređaj Huawei Nexus 6P pokazao je kako Huawei na kojem je instalirana Facebook aplikacija troši 20% više baterije dnevno od identičnog smartfona na kojem se vrti Metal.

Provjerom softvera za nadzor potrošnje baterije, utvrđeno je kako nije problem u samoj Facebook aplikaciji već u gomili pozadinskih Android administrativnih procesa koje aplikacija konstantno pokreće.

Što će Facebooku svi ti procesi i podaci, prepuštamo ti da prosudiš sam.

U svakom slučaju, Facebook će na bilo kojem Androidu raditi i bez instalirane aplikacije. Dovoljno je pokrenuti web preglednik i otići na facebook.com, a tu je i nekoliko odličnih aplikacije (Metal, Tinfoil) koje će zadovoljiti tvoju ovisnost o Facebooku, bez bespotrebnog trošenja baterije.

Izvor

Posljednja izmjena: 21.11.2016.
Možda će te zanimati i: