bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Dva nova, velika Samsunga
‹ Tech novosti

Dva nova, velika Samsunga 14.08.

Samsung često kaska za konkurencijom, da ne kažemo Appleom, kad je u pitanju mobilna tehnologija. No, ovo ne vrijedi za smartfone velikog zaslona. Tu je Samsung inovator kojeg ostali slijede i zbog toga su dva nova 'velika' Samsunga izazvala veliko zanimanje javnosti

Korejski Samsung ovih je dana predstavio dva mobitela velikih zaslona - Galaxy Note 5 i Galaxy S6 Edge+. Oba uređaja predstavljaju sam vrh Samsungove ponude smartfona, a osim velikih zaslona i sve je drugo poprilično impozantno, uključujući cijenu.

Note 5 prepoznatljiv je po priloženom stylusu koji, tvrde u Samsungu, znatno olakšava služenje ovim uređajem, prvenstveno namijenjenom poslovnim korisnicima.

I S6 Edge+ ima prepoznatljivu osobinu koja bi ga trebala izdvojiti od konkurencije – zakrivljen zaslona. Kad smo kod zaslona spomenimo da oba uređaja imaju 5,7 inčni quadHD zaslon koji, navodno, izgleda fenomenalno. Zajednički je i procesor (Exynos), 4 gige RAM-a, brzopunjeće baterije, Android 5.1 s TouchWiz sučeljem te kamere – 16MP stražnja i 5 MP prednja. Zajedničko im je i što nemaju utor za SD kartice. :/

Sa softverske strane, oba moba imaju SideSync softver koji povezuje smartfone s računalom i ostalim uređajima, poput smart televizora, tu je i Samsung Pay servis za plaćanje te još hrpa korisnih, ali i onih manje korisnih aplikacija.

Zanimljivo je da su novi uređaji primjetno manji od svojih prethodnika. Izgleda da phablet manija polako prolazi i da smartfoni ponovno postaju mobiteli, a tableti ostaju tableti.

Uglavnom, tražiš i vrhunske, poslovne Android uređaje, odabirom Galaxy Notea 5 ili Galaxy S6 Edgea+ sigurno nećeš pogriješiti. Naravno, ako imaš 800 eura viška koliko će oba uređaja koštati u slobodnoj prodaji.

Izvor

Posljednja izmjena: 16.08.2015.
Možda će te zanimati i: