bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Futuristički aparat za kavu
‹ Tech novosti

Futuristički aparat za kavu 28.11.

Kako starimo, postajemo sve više ovisni o kavi. Fora nam je tu i tamo popiti kavu dok smo klinci, jer nas to kao čini odraslima, u tinejdžerskim godinama fora polako prelazi u naviku koja pak postaje opakom ovisnošću tamo negdje kad počnemo raditi. Kavopije smo, to je činjenica, pa bi bio red da pijemo što bolju kavu i da pritom ne zagađujemo okoliš

Zadnjih su godina aparati za kavu s kapsulama postali pravi hit. Kuhaju odličnu kavu, praktični su, a činjenica što potrošene patrone itekako onečišćuju okoliš naprosto smo smetnuli s uma. Ma, što je jedna patrona kad nas ionako čeka klimatski Armagedon, right?

E pa, ne može! Vrijeme je da svi počnemo ozbiljno raditi na smanjivanju svih vrsti zagađivanja, pa tako i sitnica poput patrona za kavu. Srećom, sve je više modela coffee-aparata koji su raskrstili s patronama, a među njima je i futuristički dizajniran Spin.

U Spin je dovoljno usipati zrnca omiljene ti kave i doliti vodu, a sve ostalo će ovaj aparat za kavu napraviti sam. Samljet će zrnca do savršene teksture, zagrijati vodu i protisnuti je kroz mljevenu kavu pomoću rotirajućih cilindara koji bi trebali osigurati ravnomjerni protok vode kroz crno zlato.

Nakon što napraviš šalicu kave, Spin će potrošena zrnca ocijediti i isporučiti ti suhi paketić kojeg potom možeš iskoristiti kao prirodno gnojivo, upotrijebiti za čišćenje kože ili naprosto baciti u smeće pošto je riječ o potpuno biorazgradivom, prirodnom otpadu.

Kupci Spina u Americi mogu koristiti još jedan sjajan ‘feature’. Naime, riječ je o mreži malih, specijaliziranih dobavljača kave koji prže vrhunske proizvode. U Spinu su stvorili svojevrsnu mrežu takvih pržionica od kojih je moguće naručiti kavu za Spin putem posebne aplikacije. Štoviše, sam je Pin moguće namjestiti da automatski naruči novu pošiljku robe.

Kupci mogu birati između tri modela (Original, Plus i Pro) koji se razlikuju cijenom i mogućnostima (299, 399 i 599 dolara).

Izvor

Posljednja izmjena: 05.12.2016.
Možda će te zanimati i: