bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Interaktivni stol za opaki ping-pong trening
‹ Tech novosti

Interaktivni stol za opaki ping-pong trening 17.05.

Nijemac Thomas Meyer, uz pomoć dvije PlayStation Eye kamere, HD projektora te nešto računalnog hardvera i softvera, stvorio je koncept stola za stolni tenis koji te prati dok igraš, projicira hrpu podataka na stol i pomaže ti da usavršiš mad ping-pong skillz

Kad je njemački stolar i student dizajna Thomas Mayer trebao napraviti diplomski rad umjesto copy/pejstanja, kako se to često radi kod nas, on je zasukao rukave i osmislio Table Tennis Trainer – koncept ping-pong stola budućnosti.

Njegov sustav prati doslovno sve dok igraš – od rezultata, statistika pogođenih i promašenih udaraca, gdje loptica udara u stol i još trista čuda. Sve to, i puno više, projicira se na stol koji, osim za igru, služi i kao svojevrsni zaslon za prikaz podataka.

Sistem pamti i prethodne mečeve, na njemu možeš planirati trening, a Thomas radi na softverskim poboljšanjima kako bi igrači lakše mogli donositi odluke i poboljšati svoju igru na osnovi prikupljenih podataka.

'Dizajnirati funkcionalan interface koji se projicira na stol za stolni tenis bio je velik izazov', kaže Meyer.

'Najveće probleme imao sam prilikom odabira rezolucije, samog izgleda korisničkog sučelja te pozicioniranja interaktivnih elemenata.'

Zvuči komplicirano, ali rezultat je više nego impresivan i ne sumnjamo da se tvrtke koje se bave proizvodnjom opreme za stolni tenis već kontaktirale inventivnog studenta.

Izvor

Posljednja izmjena: 18.05.2016.
Možda će te zanimati i: