bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
iPhone ili GameBoy, nama je svejedno
‹ Tech novosti

iPhone ili GameBoy, nama je svejedno 08.04.

Ono što je započelo kao prvotravanjska šala na račun nostalgičnih gamera, moglo bi se pretvoriti u sjajan proizvod. Ekipa, upoznajte Smart Boy – gadget koji će svaki iPhone 6 Plus pretvoriti u stari, dobri Gameboy

Hyperkin, tvrtka koja se bavi proizvodnjom dodataka za igranje, prvog je travnja objavila konceptne skice uređaja kojeg su pomalo cinično nazvali Smart Boy. Fiktivni 'pametni' gadget za jednako pametne telefone i gamere oduševio je mnoge iako su ubrzo ispostavilo kako je riječ o prvoaprilskoj šali.

Oduševljenje je bilo toliko da su u Hyperkinu shvatili kako je vrag odnio šalu te odlučili Smart Boy pretvoriti u stvarnost.

'Naša šala se pretvorila u pravi projekt. Uređaj će se kačiti o iPhone 6 Plus i pretvarati ga u ručnu konzolu za igranje kompatibilnu s originalnim Game Boy i Game Boy Color cartridgeima', stoji u objavi za javnost iz Hyperkina.

Fora ideja, ali pitanje je što će na sve to reći Apple koji se oduvijek protivio emulaciji na iOS uređajima. No, ako će Smart Boy odrađivati sav posao oko emuliranja, a iPhone posluži samo kao zaslon, onda ne bi trebalo biti 'nikih problema', sve i da se Apple usprotivi ovakvoj uporabi svog mobača.

Osim toga, nedavno je Nintendo objavio kako počinje razvijati iOS igre u suradnji s tvrtkom DeNA. Vjerojatno je u pitanju najobičnija slučajnost, ali nikad se ne zna. Možda Apple i Nintendo nešto kuhaju na polju hardvera. iPhone 3DS? Mi bi takav gadget kupili dok si rekao 'WOOT!?'.

Izvor

Posljednja izmjena: 08.04.2015.
Možda će te zanimati i: