bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Izbjegni šoping gužve s Googleom
‹ Tech novosti

Izbjegni šoping gužve s Googleom 23.11.

Introverti svih zemalja, radujte se. Google je predstavio Popular Times pomoću kojeg možeš u svakom trenutku vidjeti kolika je gužva u svakom, većem šoping centru. Stvar provjereno radi i kod nas i uvjereni smo da će ti pomoći elegantno izbjeći najveće gužvetine u predstojeće dane šoping ludila

'U pravo vrijeme, pred crni petak, uveli smo real-time podatke o gužvama kako bi ti pomogli da odlučiš kamo i kada krenuti', napisao je Jamie Aspinall, Googleov product manager, na službenom blogu.

'Bez obzira da li žuriš kupiti poklon u zadnjem trenutku, ili tražiš ugodno mjesto za druženje u blagdanskom ozračju, provjeri Popular Times kako bi vidio što te čeka kad dođeš kamo si naumio.'

Kod nas crni petak i nije neki đir, ali i sam vidiš da su gužve u šoping centrima sve veće. Sad će sv. Nikola, onda Božić, pa Nova… Trgovci zadovoljno trljaju ruke, a mi gubimo živce i vrijeme u silnim gužvama pokušavajući speglati što više kartica prije bolnog triježnjenja koje neumitno nastupa u siječnju.

Googleov Popular Times integriran je u tražilicu te Google Maps pa ćeš, nakon što sguglaš neki šoping centar, kino ili slično javno mjesto, odmah moći vidjeti kolika je tamo gužva, u koje vrijeme ima najviše ljudi te koliko vremena ekipa prosječno provodi na dotičnom mjestu.

Da ne kompliciramo - ukucaj ime obližnjeg šoping centra u Google tražilicu i provjeri kako stvar šljaka. We like.

Izvor

Posljednja izmjena: 23.11.2016.
Možda će te zanimati i: