bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Izgubljeno - nađeno
‹ Tech novosti

Izgubljeno - nađeno 18.06.

Čekaj, u doba smartfona i opće umreženosti, još uvijek nam se događa da nam kućni ljubimci odlutaju pa ih onda danima tražimo? Bilo je vrijeme da netko osmisli gadget koji će nam pomoći kod takve frke i panike

Vlasnici kućnih ljubimaca znaju kakva je to panika kad im nestane omiljena, četveronožna beštija. Tražiš, lijepiš plakate, postaš fotke ljubimca po Fejsu i nadaš se da će se vratiti kući ili da će ga netko pronaći. A sve to vrijeme, nesretni pas ili mačka možda se nalaze svega kilometar-dva od kuće i ne znaju ili se ne mogu vratiti doma. Kad bi se bar kućni ljubimci znali služiti mobitelima…

Možda je i bolje da ne znaju, jer tko zna koliko bi kuna potrošili u psećim ili mačjim spikama. Jednostavnije rješenje za 'komunikaciju' s kućnim ljubimcima zove se Findster i upravo skuplja lovu na IndieGoGo platformi društvenog financiranja. Cilj im je prikupiti 50.000 dolara, a imaš još mjesec dana da pomogneš kako bi ova ideja zaživjela.

Findster: The location system that connects your world from Findster on Vimeo.

Findster je vrlo jednostavan gadget koji će mnogim vlasnicima kućnih ljubimaca zasigurno skinuti kamen sa srca. Naime, Findster se sastoji od dva malena radio uređaja, smartfon aplikacije i, naravno, punjača. Jedan se radio uređaj ili modul u obliku kvadrata, pospremi u džep, a drugi se učvrsti na ogrlicu kućnog ljubimca. Dva su modula u stalnoj radio-vezi na udaljenosti do jednog kilometra, a pripadajuća aplikacija u svakom trenutku pokazuje položaj kućnog ljubimca na zemljopisnoj karti.

Moguće je naručiti i dodatnu baznu stanicu koja će pratiti položaj modula i kad nisi kod kuće, a njoj se također pristupa putem aplikacije.

Naravno, osim za praćenje kućnih ljubimaca, Findster će mnogima poslužiti i za nadzor male djece dok se igraju u parku ili tek kreću u školu. Također, modul prati razinu tjelesne aktivnosti, pa u svakom trenutku možeš saznati što radi tvoj pas dok si ti na poslu – spava li ili žvače kožnu fotelju koji si nedavno kupio.

Najbolje u cijeloj priči je što Findster ne treba posebnu SIM karticu kao slična, skuplja rješenja. Napuniš module, prikačiš ih i bez brige si dok pas juri po parku, a mačke lutaju gdje god već to briju dok ih ne gledamo.

Cijena Findstera za 'ranoranioce' iznosi 89 dolara bez bazne stanice ($179 sa stanicom). Naravno, prvo treba pričekati kraj IndieGoGo kampanje da vidimo hoće li skupiti dovoljno para. Držimo im fige.

Posljednja izmjena: 18.06.2014.
Možda će te zanimati i: