bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Kanta za 7 gamera
‹ Tech novosti

Kanta za 7 gamera 05.01.

Ekipa s YouTube kanala LinusTechTips bavi se hardverskom stranom gaminga. Objašnjavaju što znače pojedini pojmovi, koje su komponente najbolje i kako sastaviti PC stroj. Za ovogodišnji CES nadišli su sami sebi i sklopili kantu na kojoj se istovremeno može igrati sedam osoba

Linus i njegova LinusTechTIps ekipa lani su napravili računalo na kojem su se istovremeno vrtjele dvije instanci Windowsa 10 i na kojem su se istovremeno mogla igrati dva gamera. Fora je u tome što su obojica mogla igrati najnovije igre, na maksimalnim rezolucijama i najvišim grafičkim postavkama.

Vrhunsko gaming računalo u trgovini košta iznad 10k kuna, a sad zamisli koliko košta kanta na kojoj se istovremeno može igrati 7 gamera. Ne moraš pogađati, točan odgovor je 30.000 dolara

Naime, Linus je skupio sponzore (Kingston, CASELABS i EK Water Blocks) i za CES sajam, koji se upravo održava u Las Vegasu, napravio pravo čudo od 'uradi sam' hardveraja, stroj za 7 gamera.

Računalo se sastoji od dva Intel Xeon E5-2697 v3 procesora ($3,000 svaki), sedam AMD R9 Nano grafičkih kartica ($650 svaka), osam 1TB Kingston SSD-a ($400 po komadu) te osam Kingston 32GB DDR4 RAM stickova ($300 puta osam).

Sve je  to zapakirano u CASELABS Mercury S8 kućište ($300) koje hladi posebno EK vodeno hlađenje (cijena nepoznata).  

Eto, ako imaš 5-6 cimera koji se vole igrati i ne znaš kud bi s parama i slobodnim vremenom sad možeš birati – novi BMW ili ovakvo računalo.

Posljednja izmjena: 06.01.2016.
Možda će te zanimati i: