bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Kodak Ektra - ekscentrično drugačiji smartfon
‹ Tech novosti

Kodak Ektra - ekscentrično drugačiji smartfon 11.01.

Kad kažeš ‘Kodak’ prvo pomisliš na foto opremu, filmove i fotografiju općenito. Tvrtka koja do sada nije proizvodila mobilne uređaje hrabro je zakoračila u novi poslovni pothvat predstavivši Ektru - smartfon kojeg će svaki ozbiljni foto entuzijast poželjeti oko vrata

Britanska tvrtka Bullit dizajnira i proizvodi smartfone za druge tvrtke. Napravili su Caterpillarove CAT mobitele, surađuju i s Land Roverom, a listu klijenata sad su dodali i Kodak.

Slavna američka tvrtka tradicionalni je lider kad je u pitanju foto oprema, ali i oni su shvatili da vrijeme neumoljivo hita naprijed te da im je zadnji čas da uhvate korak s novim tehnologijama. Kontaktirali su Bullit, sjeli i dogovorili se oko izrade novog smartfona. Rezultat, Kodak Ektra, službeno je predstavljen na ovogodišnjem CES-u.

Ektra je dizajnirana s ciljem da asocira na klasične foto aparate. Odaje je velik objektiv na stražnjoj strani koji skriva standardni 21MP senzor sposoban snimati 4K video.

Prilikom snimanja Ektra se ponaša kao ‘pravi’ foto-aparat. Moraš je držati poput kamere dok desnom rukom pritišćeš okidač koje se nalazi na zadebljanju posebno dizajniranom za držanje prilikom snimanja.

Hardver u Ektri je prilično dobar, ali ne obara s nogu. Mediatek Helio X20 procesor na 2.3GHz, 32 gige integrirane memorije, 3GB RAM-a, dodatna 13MP selfie kamera, microSD utor…

No, Bullit i Kodak puno su se više potrudili kad je u pitanju softver koji dolazi s mobitelom. Sve je podređeno fotografiranju, od posebne aplikacije koja će te voditi za ruku kako bi uslikao savršenu fotku, preko mogućnosti naručivanja isprinta tvojih fotki od Kodaka do ugrađenog alata za obradu fotografija.

Posebna je i retro kožna torbica koju možeš objesiti oko vrata i glumiti japanskog turista dok pičiš po gradu.

Ektra će u prodaju u travnju po cijeni od 549 dolara. Cijenu torbice nismo uspjeli saznati.

Posljednja izmjena: 17.01.2017.
Možda će te zanimati i: