bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Kratftwerk – punjač, a ne bend
‹ Tech novosti

Kratftwerk – punjač, a ne bend 03.02.

Nismo pisali o punjačima ima već dobrih tjedan dana. Ok, priznajemo! Često kao temu imamo punjače koji su našim mobilnim uređajima postali ono što je Watson bio Sherlocku ili što je Robin Batmanu – bez njih se naprosto ne može

Za naziv Kraftwerk uskoro će, osim ljubitelja electro glazbe, znati i puno širi krug ljudi. Naime, Kraftwerk je ime novog punjača koji upravo žari i pali po Kickstarteru.

Novi je punjač u tjedan dana prikupio milijun dolara, a do kraja kampanje društvenog financiranja ostalo je još mjesec dana. Jedno je sigurno – tvorci Kraftwerka masno će zaraditi, a mi se nadamo da će pritom ispuniti obećanje dano svojim backerima.

A to obećanje zvuči sjajno. Vidiš, Kraftwerk nije običan punjač. Ovaj uređaj, težak svega 200 grama, u sebi sadrži gorivu ćeliju koja se puni običnim plinom za upaljače.

Butan iz plina reagira s kisikom u gorivoj ćeliji, a krajnji proizvod ove kemijske reakcije su vodena para, nešto CO2 i energija koja se pohranjuje u bateriji. Pogađaš, baterija, u koju navodno stane 20,000mAh 'juicea', također je sastavni dio Kraftwerka.

U prijevodu, to je dovoljno za nekih 10-11 punjenja jednog iPhonea ili sličnog uređaja. Najbolje u cijeloj priči je što za punjenje Kraftwerka plinom trebaju tek tri sekunde i vrlo mala količina plina.

Ovakvi 'predobri da bi bili istiniti' gadgeti skoro uvijek razočaraju, ali tvorci Kraftwerka već su izradili gorivu ćeliju i funkcionalan prototip. Sad su odlučili krenuti u masovnu proizvodnju i počeli prikupljati lovu na Kickstarteru.

Jedan ovakav punjač u Kickstarter 'pretprodaji' košta 99 dolara, a tvorci Kraftwerka obećavaju kako će primjerke kupcima isporučiti u prosincu ove godine.

Posljednja izmjena: 03.02.2015.
Možda će te zanimati i: