bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Microsoft odustaje od proizvodnje mobitela?
‹ Tech novosti

Microsoft odustaje od proizvodnje mobitela? 11.05.

Nije tajna da Microsoftu baš i ne ide na tržištu mobilnih uređaja. Daleko zaostaju za Android i iOS dvojcem, a svaki kvartal prodajni rezultati sve su im lošiji. Istovremeno, sve je više glasina kako će MS uskoro prodati svoj mobilni biznis Kinezima

Vlasnici Lumija reći će ti da su u pitanju odlični mobiteli i smartfoni. Kažemo mobiteli i smartfoni, jer postoji razlika između tih uređaja. Pametni telefoni su iPhone, Samsung Galaxy Lumia 950 i ostali gadgeti  koji plijene mogućnostima i cijenom dok mobitele koriste naše bake, djedovi i svi oni koji zaziru od tehnologija.

Microsoft proizvodi i smartfone i mobitele, pod brendom Nokia i Lumia, a u prvom kvartalu ove godine prodali su skromnih 15 milijuna uređaja. Za usporedbu, u istom razdoblju Apple je prodao skoro 75 milijuna iPhonea.

Div iz Redmonda ne samo da je izgubio bitku, već i rat protiv Applea i Googlea pa sad, navodno, nastoje spasiti što se spasiti da. Online mediji pišu kako Microsoft planira prestati s proizvodnjom mobitela, ne i smartfona, te Nokijin brend prepustiti kineskom Foxconnu.

Istom onom Foxconnu u čijim se tvornicama proizvode skoro svi mobiteli i smartfoni na kugli zemaljskoj.

A što će biti s Lumia smartfonima? Polovicu zaposlenih MS, jednako navodno, planira otpustiti, a ostatke ostataka pripojiti Surface odjelu koji je očigledno budućnost mobilnog biznisa u Redmondu.

Surface kojeg još uvijek nije moguće kupiti u Hrvatskoj. ž

Izvor

Posljednja izmjena: 15.05.2016.
Možda će te zanimati i: