bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Microsoft Surface Studio - samo za odlikaše iz likovnog
‹ Tech novosti

Microsoft Surface Studio - samo za odlikaše iz likovnog 27.10.

Sve je očitije kako Microsoft sve više ulaže u hardver. Gadgeti s Microsoftovim logićem postaju ozbiljna konkurencija velikim igračima. Riječ je o vrhunskim uređajima koji kvalitetom i performansama konkuriraju najboljima. Takav je i novi PC namijenjen umjetnicima - Microsoft Surface Studio

Umjetnici danas uglavnom crtaju na Wacom tabletima, spojenima s iMacom, MacBookom  ili nekim drugim Apple računalima. No, nakon jučerašnjeg predstavljanja Microsoft Surface Studija, situacija bi se ubrzo mogla promijeniti.

Naime, novi je Microsoftov PC odličan stroj, namijenjen upravo umjetničkim dušama, ilustratorima, slikarima, strip-crtačima… svima onima koji vole i znaju se izražavati vizualno.

Za početak, Surface Studio ima najtanji LCD ikad napravljen, tvrde u Microsoftu. Ovo čudo moderne tehnologije tanko je svega 12,5 milimetara, dijagonale 28 inča, osjetljiv je na dodir te prikazuje 13,5 milijuna piksela, što je 63 posto više od 4K televizora.

Zaslon podržava proširenu paletu boju, ima 192 piksela po inču i moguće ga je rotirati po horizontalnoj osi kako bi crtanje ili pisanje po njemu bilo potpuno prirodno. Računalo podržava velik broj perifernih uređaja od kojih je najzanimljiviji Surface Dial - svojevrsni okrugli brojčanik kojeg je dovoljno postaviti na zaslon uređaja i početi rotirati za pristup brojnim opcijama.

Drugim riječima - dok crtaš, ne trebaju ti niti tipkovnice, niti miš - dovoljni su Surface Pen i Dial.

Samo računalo smještene je u maloj kutiji, pri postolju zaslona, a tu se nalaze i5 ili i7 procesori, memorija (8, 16 ili 32GB - ovisno o modelu), hibridni disk (1/2TB) te Nvidijine grafičke kartice - GTX 965M 2GB ili GTX 980M 4GB.

Microsoft je već počeo primati narudžbe za Surface Studio, a cijena za pojedine modele iznose $2,999, $3,499 i $4,199. Naravno, sve to ne vrijedi u Hrvatskoj pošto Microsoft kod nas prodaje samo Windowse i Office. Sve ostalo morat ćeš nabaviti kod preprodavača ili naručiti iz inozemstva.

Tipičan Microsoft.

Izvor

Posljednja izmjena: 28.10.2016.
Možda će te zanimati i: