bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Mob vs. Wild
‹ Tech novosti

Mob vs. Wild 25.02.

Priznajemo, slabi smo na gadgete koji mogu podnijeti sve i svašta. Stoga nije čudo što smo odmah počeli sliniti nad Kyocerom Torque – mobom kojem blato, kupanje i padanje s visine nimalo ne smetaju

Da te vidimo - bi li se radije družio/družila s Justinom Bieberom ili s Bearom Gryllsom? S jedne strane lijep, moderan i popularan mladić, a s druge grub, snažan lik koji je prošao sve i svašta. Istina, druženje s Bieberom donijelo bi ti veliku popularnost u određenim krugovima, ali što ako te napadne pobješnjeli nosorog ili tigar? Što ako kreneš na more, krivo skreneš kod Bosiljeva i završiš na Tibetu? Mamurni skiper te umjesto na Saharun otfura u Saharu? U ovakvim situacijama Justin bi bio totalno beskoristan, ali ne i Bear Grylls.

Ista je stvar i s gadgetima. Skupi mobači super su, lijepi i sjajni sve dok se, neminovno, ne dogodi neka nezgoda i ti ne ostaneš sa super, lijepim i sjajnim mobitelom koji ne radi. Eto, zbog toga patimo za gadgetima koji možda nisu lijepi, ali se zato ne kvare ako, recimo, upadnu u bazen ili more.

Kyocera Torque upravo je takav mob. Prilikom konstruiranja japanski su inženjeri iz Kyocere imali samo jednu misiju – Torque napraviti što otpornijim na prirodne i neprirodne nepogode. Torque će bez problema 'preživjeti' blato, pijesak i prašinu, vlaga ga nimalo ne smeta, a radit će i ako upadne u vodu (max. 30 minuta).

Ispod čvrstog kućišta krije se dvojezgreni 1,2GHz Qualcomm Snapdragon procesor, 1 giga RAM-a, 4GB integrirane memorije, dvije kamere (5 i 1,3MP), a sve to pokreće Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Svakako vrijedi spomenuti i bateriju od 2.500mAh koja bi trebala izdržati čak 18 sati razgovora.

Kyocera Torque ubrzo će u prodaju s one strane 'velike bare', po cijeni od 99 dolara (uz pretplatu), a mi se nadamo kako će uskoro stići i do nas. Naravno, čast da reklamira ovako izdržljiv i čvrst mobitel dobio je… pogađaš tko? Sigurno ne Bieber.

Posljednja izmjena: 27.02.2013.
Možda će te zanimati i: