bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Monitor za bežično punjenje
‹ Tech novosti

Monitor za bežično punjenje 27.07.

Sve je više bežičnih punjača na tržištu. Budimo iskreni, većina ih je prilično nepraktična. Ono, u čemu je razlika ako mob puniš na kabl ili bežično kad ga moraš staviti tamo gdje ti nije pri ruci? Srećom, novi Samsungov monitor primjer je praktičnog rješenja bežičnog punjača

Samsung ima misiju smanjiti broj kablova koji se protežu podovima doma tvog. Za početak, odlučili su pozabaviti se punjačima mobilnih uređaja i to na prilično elegantan način. Naime, proizveli su monitor koji bežično puni mobitele.

Monitor pod šifrom SE370 ima ugrađenu baznu stanicu za punjenje u nosaču zaslona. Punjač podržava Qi bežični standard za punjenje, a kako bi pripunio bateriju na svom uređaju dovoljno ga je odložiti na postolje monitora dok radiš, igraš se ili surfaš.

S obzirom koliko vremena dnevno provodimo zureći u zaslone, bilo doma ili na poslu, ovo bi trebalo biti više nego dovoljno da napunimo ne samo svoj mob, već i smartfone obitelji, prijatelja, susjeda pa i šire.

Ako te zanimaju tehničke specifikacije monitora, kaže ovako: 1920x1080 rezolucija, dijagonala 23,6 ili 27 inča (ovisno o modelu), omjer kontrasta 1000:1, vrijeme odziva 4ms te HDMI v1.4 ulaz.

Cijenu još ne znamo, a monitor bi se u prodaji trebao naći krajem godine. I za kraj - ako netko iz Samsunga čita ovaj blog, slobodno nas kontaktiraj kako bi dogovorili eventualno testiranje. ;)

Izvor

Posljednja izmjena: 28.07.2015.
Možda će te zanimati i: