bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Najmanji smartfon na svijetu
‹ Tech novosti

Najmanji smartfon na svijetu 20.10.

Smartfoni su zadnjih godina sve veći. Navikli smo na široke, shiny zaslone s tisućama piksela i tehnologijama čije kratice više ne možemo niti zapamtiti. No, za sve one koji pate na minijaturizaciju, tu su uređaji poput ovog mobitela koji ima zaslon dijagonale svega 4 centimetra

Nismo uspjeli pronaći kategoriju ‘najmanji smartfon na svijetu’ u Guinessovoj knjizi rekorda, ali kratka pretraga na Googleu dovela nas je do ovog uređaja koji ima zaslon dijagonale 62 milimetra.

Kineski Vphone S8 još je manji, a svojim dimenzijama više podsjeća na sat nego na mobitel. Razlog za to je jednostavan - S8 baziran je na smartwatchu od kojeg ga razlikuje jedino to što nema narukvicu.

Minijaturni uređaj, zaslona, osjetjivog na dodir, od samo 39 milimetara, ima jednu jedinu tipku za paljenje i gašenje. Tu su i tri virtualne tipke na zaslonu, a unutar Vphonea S8 uguran je FM radio, mjerač otkucaja srca, pedometar, senzor za svjetlo, 64 MB RAM-a, 128 mega integrirane memorije te 380mAh baterija. Da ne zaboravimo na Bluetooth 4.0 te prostor za mini SIM kartice.

Hardver nije nešto, ali zato S8 ima utor za slušalice za razliku od nekih puno većih i skupljih smartfona. :)

Naravno, ovaj pametni sat maskiran kako mobitel možeš naručiti jedino u Kini. Cijena još nije poznata, ali s obzirom na specifikacije vjerojatno će biti prilično jeftin, čak i za kineske prilike.

Izvor

Posljednja izmjena: 22.10.2016.
Možda će te zanimati i: