bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
NES Classic Edition - povratak u prošlost
‹ Tech novosti

NES Classic Edition - povratak u prošlost 30.09.

Poznata uzrečica ‘nije u šoldima sve’, na gamerskom žargonu mogla bi se prevesti kao ‘nije u grafici sve’. Što će ti ultraturboleet grafika ako igra ne valja? Najvažnija je igrivost, a upravo igrivosti ne nedostaje na novoj Nintendovoj konzoli koja će obradovati mnoge. Kako i ne bi kad za 500 kuna možeš kupiti konzolu s 30 legendarnih igara

Pazi ovo - Super Mario, Zelda, Final Fantasy, Donkey Kong, Metroid, Pac-Man, Castlevania, Ninja Gaiden, Kid Icarus, Galaga, Ghosts’n Goblins, Gradius… Na spomen ovih igara gamerima će procuriti sline, a čak i oni koji se previše ne igraju prepoznat će većinu naslova.

Riječ je o legendarnim igrama koje su klinci diljem svijeta igrali 80.-ih godina prošlog stoljeća na Nintendo Entertainment Systemu (NES). NES je odgojio prvu, pravu generaciju gamera koji su danas odrasli ljudi s obiteljima, djecom i premalo vremena za omiljeni im hobi.

Originalni NES teško je naći u očuvanom stanju pa se stare NES igre prodaju po vrtoglavim cijenama. U Nintendu su shvatili da postoji potražnja za legendarnim igrama i predstavili NES Classic Edition - minijaturnu kopiju pravog NES-a na koju je instalirano 30 igara.

Među tih 30 igara nalaze se sve koje smo nabrojali na početku teksta, a kompletan popis možeš vidjeti ovdje.

NES Classic, osim igara, dolazi i s jednim kontrolerom te HDMI kablom. Gameri će moći birati način prikaza na modernim televizorima - CRT filter koji će tvoj zaslon ‘pretvoriti’ u stari TV, 4:3 način prikaza te pixel perfect u kojem je svaki piksel savršen kvadrat pa možeš vidjeti kako su stare igre zbilja izgledale.

Konzola će u prodaju 11. studenog u Americi po cijeni od 60 dolara. Moguće je kupiti i dodatne kontrolere po cijeni od 10 dolara, a zasad ne znamo kad će NES Classic Edition doći na našu stranu Velike bare.

Posljednja izmjena: 02.10.2016.
Možda će te zanimati i: