bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Netflix odsad i na Android SD karticama
‹ Tech novosti

Netflix odsad i na Android SD karticama 24.01.

U svega par mjeseci Netflix je osvojio Hrvatsku. Kako i ne bi kad za 30-ak kuna, ako podijeliš račun s tri frenda, možeš gledati na stotine serije i filmova u Ultra HD formatu. Nedavno je Netflix omogućio preuzimanje sadržaja i kad nemaš pristup netu, a sad omiljene filmove i serije možeš pohraniti na microSD karticu svog Androida

Netflix je u Hrvatsku stigao prije 12 mjeseci, a mi imamo feeling kao da je s nama već godinama. Da se razumijemo, nije hrvatski Netflix niti do koljena američkom kad je u pitanju količina dostupnog sadržaja, ali to je više do lokalnih distributera nego do samog Netflixa.

No, čak i ovakav, okljaštreni Netflix, nudi dovoljno filmova i serija za gledanje, pogotovo jer svako malo izbace neki novi TV hit. Naprosto ih ne stigneš sve niti pogledati.

Najveći nedostatak Netflixa bila je njegova nedostupnost tamo gdje nema internetske veze. Nedavno su i tome doskočili omogućivši preuzimanje sadržaja putem mobilne aplikacije. Počeli smo skidati serije za gledanje dok putujemo na posao, ali smo ubrzo totalno popunili RAM na mobitelu.

Taman kad smo počeli gunđati o još jednom ‘first world problemu’, Netflix je izdao novu verziju Android aplikacije koja omogućava pospremanje preuzetog sadržaja na microSD kartice.

Sad, prije odlaska na skijanje ili na more, možeš preuzeti par sezona serija koju nisi odgledao, spremiti ih na SD kartice i gledati u slobodno vrijeme. Ne zaboravi da će se ovako spremljeni sadržaj samoobrisati nakon određenog vremena što je, u neku ruku, i dobro.

Ionako će ti trebati mjesta za nove serije i filmove koji nam uskoro stižu: Iron Fist,  Santa Clarita Diet, nova sezona House of Cards, nastavak mega-hita Stranger Things, povratak kultnog MST3000… Baš ono - za svakog ponešto.

Izvor

Posljednja izmjena: 25.01.2017.
Možda će te zanimati i: