bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Note 7 je mrtav, živio Galaxy Note 8
‹ Tech novosti

Note 7 je mrtav, živio Galaxy Note 8 29.10.

Vlasnicima samozapaljivog Notea 7 u Južnoj Koreji, Samsung je ponudio zamjenu u vidu novog S7, bilo s ravnim ili zakrivljenim zaslonom. Onima koji se mogu strpjeti nekoliko mjeseci obećani su prvi Galaxy S8 i Note 8 uređaji koji siđu s proizvodne trake ovog južnokorejskog diva potrošačke elektronike

Nakon brojnih slučajeva eksplozija baterije Galaxyja Notea 7, o kojima smo u više navrata pisali, Samsung je napokon povukao zlosretni phablet iz prodaje. Kupcima Notea 7 ponuđene su razne kompenzacije, ovisno o tržištu.

Debakl s Noteom 7 Samsung je koštao nekih 5,4 milijardi dolara i tvrtka sad na sve načine nastoji povratiti povjerenje potrošača. Osim gubitaka, južnokorejsku tvrtku čekaju i brojne tužbe od strane kupaca koji su se iz prve ruke mogli uvjeriti u eksplozivnu narav Notea 7.

No, najvažnije u cijeloj priči je da Samsung ne odustaje od Galaxy Note uređaja te da ubrzano rade na novom modelu. Navodno će novi S8 imati poboljšanu kameru te AI pomoćnika, baziranog na Viv - softveru kojeg su razvili stručnjaci zaslužni za Appleovu Siri.

Nama u Hrvatskoj Siri, Cortana i Vivi previše ne znače, ali će nam puno značiti ako Note 8 bude jeftiniji i manje vatren od prethodnika. Kakav je, saznat ćemo početkom sljedeće godine kad bi osma generacija Galaxy uređaja trebala osvanuti u trgovinama širom svijeta.

Izvor

Posljednja izmjena: 31.10.2016.
Možda će te zanimati i: