bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Ova naljepnica za rukavice otključat će tvoj smartfon
‹ Tech novosti

Ova naljepnica za rukavice otključat će tvoj smartfon 07.12.

Javljanja na mobitel dok si na otvorenom u ovo doba godine zna biti prilično neugodan proces. Smartfon treba otključati što nije nimalo lako ako imaš rukavice. Nekoliko je proizvoda koji olakšavaju zimsko baratanje smartfonom, a TAPS naljepnica prilično je jeftino i praktično rješenje ovog problema

Ne znamo za tebe, ali mi još uvijek totalno cvokoćemo i zazivamo ljeto dok ujutro idemo na posao. Nismo se još priviknuli na relativno normalne zimske temperature pa se oblačimo slojevito poput šestomjesečne bebe. Naravno, nakon nekoliko slojeva odjeće, kao završni touch na hodajuću umjetničku instalaciju, u koju smo se pretvorili, stavljamo kapu, šal i rukavice.

Spremni smo za izlazak na temperaturu ispod nule i dok hodamo hladnim ulicama nadamo se da nas nitko neće nazvati baš sad. Zazvoni mobitel, a ti ga moraš iskopati, što nije nimalo lako kad imaš rukavice kakve koriste astronauti prilikom svemirskih šetnji, pa pogledati tko sad gnjavi i potom se javiti.

Sam proces javljanja podrazumijeva skidanje rukavica i izlaganje osjetljivih prstića brutalnim temperaturama. Brrrr!

Ako si se prepoznao u našem opisu tipičnog zimskog dana, možda bi trebao razmisliti o TAPS-u ili nekom sličnom rješenju. Elem, TAPS je naljepnica s jedinstvenim otiskom prsta. Naljepnicu zalijepiš na prst rukavice, upariš otisak sa svojim smartfonom i nakon toga ga možeš otključati dok god na ruci imaš rukavicu s uparenom naljepnicom.

Proizvođač tvrdi kako su naljepnice iznimno otporne i dugotrajne, te da je svaka od njih jedinstvena, baš poput pravih otisaka prstiju.

TAPS se trenutno promovira na Kickstarteru gdje možeš naručiti paket s četiri TAPS naljepnice po cijeni od 15 kanadskih dolara ili 80 kuna.

Fora, ali što ako izgubiš rukavicu s otiskom za otključavanje?

Izvor

Posljednja izmjena: 08.12.2016.
Možda će te zanimati i: