bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Pametni satovi - ne ide, pa ne ide
‹ Tech novosti

Pametni satovi - ne ide, pa ne ide 24.10.

Prema zadnjem IDC istraživanju isporuke pametnih satova prema krajnjim kupcima u zadnjem su tromjesečju doživjele veliki pad. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, isporučeno je 2,9 milijuna tj. 51,6 posto uređaja manje. Razlozi? Ima ih više, ali najvažniji je taj da su pametni satovi još uvijek prilično nepraktični

Godinama samo pisali o pametnim satovima koji su u međuvremenu došli i pronašli svoje mjesto pod suncem. Osvojili su tržište, ali niti približno toliko kako što su se proizvođači nadali. Dokaz je i novo izvješće IDC-a koja pokazuje da je u prošlom tromjesečju isporučeno samo 2,7 milijuna pametnih satova širom svijeta, u usporedbi s 5,6 milijuna istog tromjesečja 2015. godine.

Proizvođači se nadaju kako će predstojeća, blagdanska šoping groznica povećati prodaju, a i Google bi početkom sljedeće godine napokon u prodaju trebao pustiti svoj Android Wear 2.0.

Naravno, ne treba zaboraviti da mnogi čekaju novi Apple Watch pa zbog toga odgađaju kupovinu, ali brojke su i dalje prilično zabrinjavajuće.

‘Postalo je prilično jasno kako postojeći pametni satovi naprosto nisu namijenjeni svima’, kaže Jitesh Ubrani iz IDC-a. ‘Jasan cilj i namjena smartwatcha postali su iznimno važni pa je shvatljivo zašto se mnogi proizvođači fokusiraju na fitness. No, u skoroj budućnosti bit će najvažnije napraviti jasnu razliku između pametnog sata i pametnog telefona.’

Da nije sve tako crno, svjedoči i primjer Garmina. Ova je tvrtka zabilježila rast od 324 % na godišnjoj razini i zasjela na drugo mjesto smartwatch proizvođača, odmah iza Applea. Uspjeh mogu zahvaliti pametnim poslovnim odlukama, poput Connect IQ app storea, namijenjenog isključivo za plasman smartwatch aplikacija, te odličnim, ali i skupim satovima, kakav je nadolazeći fenix Chronos.

Izvor

Posljednja izmjena: 26.10.2016.
Možda će te zanimati i: