bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Povratak legendarne Nokije 3310
‹ Tech novosti

Povratak legendarne Nokije 3310 16.02.

Ima stvari koje nikada nećemo zaboraviti. Prvi poljubac, zalazak sunca s jednog ljetovanja na Korčuli, male i velike mature te, naravno, trenutak kad smo napokon starce uspjeli nagovoriti da nam kupe Nokiju 3310

Di si bijo 2000.? Godina poput svake druge,  ispunjena uglavnom nevažnim stvarima poput kraja drugog tisućljeća i početka trećeg. Been there, seen that. Tu i takvu običnu godinu ipak pamtimo po jednom. Naime, 1. rujna 2000. finska Nokia na tržište je izbacila 3310 – mobitel koji je ušao u legendu.

U sljedećih pet godina, koliko se 'cigla' proizvodila, prodano je 126 milijuna primjeraka ovog nevjerojatnog mobitela. Tko god ga je imao, sa sjetom se prisjeća pouzdanosti plave cigle i dugotrajnosti baterija koja je trajala danima. DANIMA, ljudi, a ne kao ove smartfon baterijice koje skuriš u par sati intenzivnog korištenja.

O otpornosti 3310 da ne govorimo. Ako ikad dođe do apokalipse, preživjet će je samo žohari i Nokia 3310. Mlađe generacije možda ne vjeruju u ove priče, ali na YouTubeu postoji mnoštvo videa u kojima vlasnici staru, dobru 3310 podvrgavaju svim vrstama testova. Pogledaj i uvjeri se da 'starci' s razlogom o 3310 pričaju sa suzom u oku i knedlom u grlu.

Sad kad smo nahvalili jedinstveni mobitel, red ja i da kažemo zašto. Naime, prema prvim, još uvijek nepotvrđenim informacijama, uskoro bi na tržište trebala izaći nova verzija Nokije 3310.

Cijena uređaja, opet navodno, trebala bi iznositi nešto manje od 500 kuna, a nova Nokia 3310 zamišljena je kao svojevrsni rezervni uređaj za situacije kad ti skupi, svjetlucavi smartfon zakaže ili kad ostane bez juicea.

Hoćemo li uskoro zbilja moći kupiti novi 3310 saznat ćemo na Mobile World Congressu koji se održava u Barceloni od 27. veljače do 3. ožujka.

Inače, brend Nokia za mobilne uređaje u vlasništvu je finske tvrtke HMD Global . Tvrtku su osnovali bivši zaposlenici Nokije pa vjerujemo da ekipa zna što radi. 

Izvor

Posljednja izmjena: 22.02.2017.
Možda će te zanimati i: