bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Samo nebo je granica
‹ Tech novosti

Samo nebo je granica 28.06.

Sergej Brin, suosnivač Googlea, raspalio je maštu posjetitelja Google I/O konferencije pokazavši što sve može Google Glass tehnologija. Pripremi se za budućnost

Google I/O konferencija održava se svake godine u San Franciscu. Prva, održana 2008. godine, bila je prilično dosadna, ali kako je Google počeo proizvoditi hardver postajala je sve zanimljivijom širokoj publici. Tako su na ovogodišnjoj konferenciji predstavljeni: novi tablet Nexus 7, Nexus Q uređaj za 'strimanje', nova verzija Android OS-a nazvana Jelly Bean i još puno 'lipih stvari'. No, najviše pažnje i uzdaha među posjetiteljima izazvala je prezentacija Google Glass tehnologije.

Naočale koje bi trebale zamijeniti mobitele, tako bi se laički mogao opisati Project Glass, ali ovaj gadget je puno više od 'običnog' mobitela. Upravljanje svim elektroničkim uređajima u kući, 'augmented' ili poboljšana stvarnost, live stream... Dio mogućnosti ove tehnologije prezentirao je Sergej Brin, suosnivač Googlea. Doživio je i preživio skok padobranom, ludu vožnju biciklom i spuštanje niz zgradu užetom, a da se nije niti pomaknuo s pozornice.

A kad će sva ta silna futuristička tehnologija završiti na našem nosu? Google naočale počet će se prodavati 'developerima' početkom slijedeće godine, po cijeni od 1.500 dolara, kako bi napisali softver i osmislili nove načine upotrebe, a u maloprodaji bi se trebale pojaviti krajem 2013..

Iako se mnoge futurističke ideje, poput ove, na kraju izjalove, držat ćemo palčeve projektu Glass i maštati što bi sve radili s tim neobičnom naočalama: pratili nogometnu utakmicu Barcelone iz perspektive Lionela Messija, gledali i slušali koncert U2 očima i ušima Bono Voxa, hodali ulicama bilo kojeg grada na svijetu bez da ustanemo iz fotelje... Samo nebo je granica.

Posljednja izmjena: 28.06.2012.
Pitanja i komentari
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)